Dator > hjälpmedel och lässvårigheter

 • hjälpmedel och lässvårigheter


 • Framsteg inom hjälpmedel i det 21-talet har resulterat i utrustning, programvara och applikationer som stöd barn och vuxna med lässvårigheter att övervinna dessa utmaningar och göra det lättare för dem att genomföra vardagliga uppgifter som kräver läsning. Denna teknik omfattar ett brett sortiment av verktyg för att hjälpa många olika typer av synproblem

  Du behöver:.
  Liten skruvmejsel ställa
  . Datorväska.
  Moderkort.
  Minne.
  Hårddisk.
  DVD-brännare.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.

  Funktioner

  hjälpmedel är inte ett botemedel för funktionshinder, men en lösning, vilket ger någon med en nackdel möjlighet att övervinna detta och slutföra en uppgift. Medan flera olika typer av enheter och program finns för att hjälpa synskadade, hjälpmedel oftast är anpassat till skräddarsydd varje individ, teckning från en array av teknik till stöd med sin specifika funktionshinder och situation. Av denna anledning kräver anpassning hjälpmedel att personer med lässvårigheter en massa trial and error.

  Typer

  Ordbehandlare och andra datortillämpningar ger en slags hjälpmedel med funktioner som stava-och grammatikkontroll, teckenstorlek och färg. Andra program tillhandahålla ljud, så att användaren kan ha text från dokument, mejl och andra skriftliga objekt läste högt för dem. Omvänt tar taligenkänning programvara det talade ordet och omvandlar den till skriven text. Nya enheter som handdatorer, smarta telefoner och ereaders erbjuder även dessa funktioner, vilket gör det lättare för personer med lässvårigheter att utföra grundläggande uppgifter på resande fot.

  Fördelar

  Eftersom läs-och synnedsättningar inte vara uppenbart fysiskt, de som lider av dem är ofta missförstådda, på deras oförmåga slutföra en aktivitet tillskrivs lättja eller brist på intelligens. Hjälpmedel ger dem möjlighet att kringgå sitt handikapp och utföra uppgifter efter bästa deras verkliga förmåga. Detta ger fler människor förtroende för deras förmåga att uppnå i skolan, i yrkeslivet och i deras personliga liv.

  Potentiella

  Eftersom tekniken i allmänhet fortsätter att utvecklas, finns många prylar och sina ansökningar automatiskt utrustade med dessa typer av hjälpmedel. De med lässvårigheter behöver inte söka upp en handdator eller tablett dator med läs-högt-eller taligenkänning programvara, eftersom de flesta av dem redan innehåller dessa funktioner. Som hjälpmedel blir allt mer tillgänglig, den synskadade har större möjligheter att utföra utan att uppmärksamma deras funktionshinder, öka förtroende och kvalitet i arbetet.

  Expert Insight

  Som av 2010, fler elever med inlärningssvårigheter registrerar i högre utbildningar än någonsin tidigare. Enligt en artikel i "The Journal of inlärningssvårigheter," har flera faktorer ledde till denna ökning, inklusive att "den ökade tillgången till datorer och annan kompenserande teknik har resulterat i ökad student oberoende och tillgång på högskolans. "


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:jämförelse av laser & bläckstråleskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Lexmark X2350 skrivare & scanner
 • hur man använder USB-portar för att ansluta till Internet
 • hur man blinkar bios utan diskett
 • hur du fyller bläckpatronen för Kodak EasyShare 5500-skrivarserien
 • hur man använder en kamera på Skype
 • hur man installerar skrivaren en HP 5610 allt-i-ett
 • hur du installerar ett PCI grafikkort i en port 300le
 • hur man upprätta en trådlös anslutning på min laptop
 • hur du tar bort mobila enheter
 • hur man återställer nivåerna skrivarbläck på en Lexmark 5400