Dator > hur man byter en ze4500 CMOS-batteriet

 • hur man byter en ze4500 CMOS-batteriet


 • HP Pavilion ZE4500 är en bärbar dator som är utrustad med en AMD Athlon XP-M 1,8 GHz processor, 256 MB SDRAM, 40 GB lagringsutrymme och en 15-tums TFT-skärm. När din ZE4500 inte används, är vissa inställningar (t. ex. datum, tid och vissa inställningar hårdvara) som lagras i systemets "CMOS" minne, som drivs av en speciell typ av batteri. Bör detta batteri förlora sin laddning, måste du plocka isär den bärbara datorn innan du kan installera en ersättare

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  Ersättning CMOS-batteriet.


  1.
  Stäng av din ZE4500 och koppla ur nätadaptern och alla anslutna kablar. Undersök undersidan av datorn och leta reda på batterilåset. Skjut spärren till upplåst läge och ta bort den installerade batterimodulen
  2
  Ta bort skruvarna som håller fast minnesmodulen och Mini PCI täcker på plats. . Ta bort både täcker och ställ dem åt sidan. Tryck isär klippen säkra minnesmodulen och Mini PCI-kort på plats. Koppla bort antennkablarna från Mini PCI-kort. Ta bort minnesmodulen och Mini PCI-kort. Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken montering på plats. Skjut hårddisken församling utåt kanten på den bärbara datorn. Demontera från den bärbara datorn.
  3.
  Undersök bakkant av den bärbara datorn. Hitta och ta bort de två skruvarna som i displayen gångjärnen. Öppna skärmen och använda en bänd verktyg eller skruvmejsel för att bända upp tangentbordet locket på den bärbara datorns bas. Undersök öppning under tangentbordet och lokalisera högtalaren församling. Ta bort skruven som säkrar talaren församling till den bärbara datorn bas. Lyft talaren montering och koppla loss kablar under. Ta bort högtalaren församling.
  4.
  Ta bort de fyra skruvarna längs den övre kanten av tangentbordet. Lyft den övre kanten av tangentbordet, skjut sedan tangentbordet till den bärbara datorns skärm. Vänd på tangentbordet och koppla den medföljande kabeln. Ta bort tangentbordet. Leta växeln partnerskap och samarbete, lyfta det uppåt och koppla bort anslutna kablar. Ta bort växeln PCA.
  5.
  Undersök metallplattan bifogas laptop bas, och lokalisera det fyrkantiga hålet nära centrum. Ta bort de två skruvarna intill hålet. Sätt ett finger i hålet och tryck den optiska enheten mot yttre kanten av den bärbara datorn. Ta bort den optiska enheten.
  6.
  Stäng skärmen och undersöka den bakre kanten av den bärbara datorn. Ta bort skruvarna som sitter under vart och ett av bildskärmens gångjärn. Öppna skärmen och ta bort skruvarna som antennen PCA till displayen, ta sedan bort de sex skruvarna som håller fast skärmen till den bärbara datorns bas. Ta bort skärmen från den bärbara datorn.
  7.
  Undersök undersidan av den bärbara datorn bas och ta bort skruvarna som i batteriet och hård enhetsfack. Ta bort skruvarna placerade runt periferin av den bärbara datorn bas. Undersök baksidan av laptop bas och ta bort eventuella återstående skruvarna. Tillbaka den bärbara bas i upprätt läge och ta bort skruvarna som i den övre fallet. Lyft upp fallet av den bärbara bas och koppla bort kabeln på undersidan.
  8.
  Leta reda på hårddisken guide och ta bort skruvarna till moderkortet. Lossa kabeln ansluten till guiden och sedan ta bort guiden och ställ den åt sidan. Ta bort skruvarna som håller diskettenheten till moderkortet och sedan ta bort diskettenheten. Leta reda på I /R-PCA och kylflänsen. Ta bort skruvarna som håller både till moderkortet och koppla loss alla anslutna kablar. Ta bort I /R-PCA och kylfläns.
  9.
  Ta bort skruvarna och standoffs säkra moderkortet för att den bärbara datorns bas. Lyft moderkortet ur den bärbara datorns bas. Leta reda på installerade CMOS-batteriet. Bända upp batteriet ur hållaren och sätt din ersättare.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du ansluter min hk a820n till en HDTV

Relaterade artiklar


 • vad är AMD Turion 64 mobil teknik?
 • hur man byter en ze4500 CMOS-batteriet
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • hur man använder en mobiltelefon som ett modem för Internet
 • Hur man överför mobilnummer till en dator
 • hur man byter kylfläns på en Sony Vaio
 • Hur får jag mitt Bluetooth för att ansluta till min mobiltelefon med Windows Vista?
 • hur man förstår Intel Core 2 Duo mobil processor nummer
 • fördelarna av en mobil datorsal
 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista