Dator > information om mobil teknik

 • information om mobil teknik


 • För många människor är mobil teknik inte längre en lyx utan en viktig del av livet. De mest populära konsumentprodukter är mobila enheter. De människor som använder dessa produkter och tjänster som är effektivare och har en fördel över konkurrensen. Som sin nuvarande tillväxttakt kommer mobil teknik vara överallt inom den närmaste framtiden

  Identification

  Mobil teknik hänvisar till alla enheter som ägare kan använda och ta med sig överallt, enligt Förenade kungarikets Business Support Service. Typiska mobil teknik inkluderar mobiltelefoner, bärbara datorer och system för global positionsbestämning.

  Typer

  Mobil teknik omfattar mobila enheter och mobila kommunikationstjänster. En bärbar dator är en mobil enhet. Trådlöst internet-anslutningar och Bluetooth är exempel på mobila kommunikationstjänster. Dessa mobila anordningar och tjänster kan konsumenter att använda sin teknik på väg, till exempel ansluta en bärbar dator till trådlösa tjänster på en flygplats.

  Fördelar

  Mobil teknik som gör livet mer bekvämt och ger tjänster som annars inte skulle existera. Några restauranger, till exempel låta sina kunder betala för måltider med hjälp av en trådlös kreditkort, minskar behovet av att betala på ett register. Mobila enheter tillåta människor att arbeta nästan var som helst. Affärsmän, till exempel, kan koppla upp till en trådlös anslutning och svara på e-post eller få de senaste finansiella rapporter ombord på ett flygplan.

  Varning

  Mobil teknik ger också en väg för blivande tjuvar att kompromissa företag eller personliga filer. Administratörer bör sätta ett lösenord på sin trådlösa nätverk, annars kan vem som helst ansluta och snoka runt hårddiskar på datorer anslutna till det. Mobil teknik kan också underlätta företagens bedrägerier. Konkurrenterna skulle kunna avlyssna e-post och använda den informationen för att prissätta sina produkter lägre.

  Potentiella

  Världen kommer bara att fortsätta att få mer rörliga och mobil teknik kommer att få snabbare, mindre och mer användbar. Under 2010 mobiltelefon företag räknar med att bygga ut 4G-nät, som överföring av data till mobiltelefoner på bländande hastigheter och kommer att tillåta nedladdning av filmer till en telefon i några minuter.


Previous:hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet Next:kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?

Relaterade artiklar


 • hur man använder en mobiltelefon som ett modem för Internet
 • hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • hur man lämnar in en iPhone app online
 • kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?
 • hur du formaterar en mobil minneskort i Windows
 • information om mobil teknik