Dator > hur man bygger en dator utan operativsystem

 • hur man bygger en dator utan operativsystem


 • Bygga en dator från de olika delarna vädjanden till gör-det-självare överallt, och om det görs rätt, ger tillfredsställelse och en kvalitetsprodukt. Processen är besläktad med DIY projekt inom alla områden i livet, allt från Vapensmide till husbyggen

  Du behöver:.
  Hårddisk
  . Moderkort.
  RAM (minneskort).
  Nätverkskort.
  CPU (kan redan vara på moderkortet).
  Kylfläns och kylfläkt.
  Strömförsörjning.
  DVD-brännare.
  Grafikkortet.
  Olika kablar och kontakter.
  Dator "box".

  Välj delarna


  1.
  Välj delar till din nya bygg-din-egen dator, baserat på den typ av dator du behöver. En spel dator kommer att behöva en mycket bättre grafikkort än ett webbläsning dator. Titta in i nya, mindre lådor som finns idag om utrymmet är ett problem. Om det är första gången, kolla datorn "kit" som finns på Newegg. com, Barebonesales. com och Tigerdirect. com.
  2.
  Välj en processor som är kompatibel med moderkortet . Kolla forumet på moderkort. org för mer information och rekommendationer om kompatibilitet.
  3.
  Läs manualer och speciellt noga moderkortets manual. Kontrollera att du har inte bara all hårdvara, men också alla nödvändiga kontakter och kablar som du behöver. Du vill inte veta när du har installerat CPU som du fick fel moderkort, eller att kylfläns /fläkt inte passar.
  4.
  Arealuttag tre till fyra timmar att göra församlingen. Ibland, om saker går snett, tar det ännu längre tid. Detta är inte den typ av verksamhet som bör rusade eller inklämd mellan andra uppgifter på din agenda.

  Montera dator


  1.
  Börja montera din dator. När du har köpt alla delar, är det dags att sätta ihop dem. Du börjar med boxen, processorn och moderkortet. Boxen är en enkel, men det är lika viktigt som alla andra. Den högra rutan kommer att göra montering av resten av utrustningen mycket enklare.
  2.
  Skruva moderkortet i målet, som borde ha "standoffs" för att skapa några separation mellan den och moderkort .
  3.
  Installera CPU genom att först koppla ur låsningen "arm" och sedan försiktigt placera processorn i sin sockel. Se till att stiften och /eller den diagonala hörn linje upp, och att inte pressa eller på något sätt tvinga processorn på plats. Det bör passa enkelt och falla på plats av sig själv. Sedan skruva fast arm för att hålla processorn på plats.
  4.
  Installera kylfläns /fläkt. Det borde passa direkt över CPU för att hålla den sval. Om processorn blir överhettad, kommer datorn att dö. Normalt kommer kylflänsen med en enkel spärr eller klämma för att hålla den tätt över uttaget där CPU redan är installerad. När kylfläns /fläkt är installerad, måste du ansluta fläktens strömkontakten till moderkortet. Konsultera moderkortets manual för att ta reda på exakt var.
  5.
  Installera RAM, video och nätverkskort. För RAM, öppna RAM klämmorna (om moderkortet har dem), tryck på RAM ordentligt, och stäng klämmorna. För nätverkskort (s), måste du ta bort PCI slot-locket, tryck kortet ordentligt på plats (som RAM-kortet), och kom ihåg att skruva in kortet när du väl har ersatts baksidan. Grafikkortet är detsamma, men kom ihåg att kolla manualen för att se till att du har placerat dessa kort i rätt spår.
  6.
  Installera hårddisken och och DVD-brännare. Med hårddisken kommer många passar in i en glidande plats på sidan eller framsidan av boxen. Kontrollera fallet handbok att se vart det ska gå. När det är monterad, anslut elkabeln och IDE-gränssnitt från moderkortet på baksidan av hårddisken.

  DVD-brännare installeras på samma sätt som hårddisken. Den fästs på framsidan av boxen i en plats som skulle passa perfekt.
  7.
  Slutligen ställde lådan tillsammans, ansluta den till en bildskärm, och tryck på strömbrytaren.

  tips och varningar


 • När du startar upp maskinen, bör det stall efter blinkande Setupskärmen och datorn varumärket skärmen. Du måste installera ett operativsystem på hårddisken på denna punkt, och du kan installera oavsett vilket system du vill -. Windows, Linux, eller ens Mac OSX om du är smart nog

Previous:hur man återställer ett operativsystem på en dator och vann Next:hur man bränner en skiva operativsystem med nero

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en Linux-dator
 • hur du tar bort operativsystem på compaq bärbara datorer
 • hur man fixar CD DVD-spelare fråga (Windows-operativsystem)
 • Lexmark X8350 skrivare operativsystem krav
 • hur man bygger en dator utan operativsystem
 • steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV
 • hur man återställer ett operativsystem på en dator och vann
 • hur man når en extern hårddisk utan operativsystem
 • hur du ställer in en HP Deskjet i ett nätverk
 • hur man kan återställa en CMOS-operativsystem på en bärbar dator