Dator > hur man radera allt på datorn utom för operativsystemet

 • hur man radera allt på datorn utom för operativsystemet


 • Processen att radera allt på datorn med undantag för dess operativsystem innebär rullande datorn till fabriksinställningarna. Som uttrycket antyder handlar det om att ångra alla ändringar du har gjort i maskinen och returnera den till exakt hur det fungerade när det lämnade tillverkarens fabrik. För att göra detta måste du bara använda återställa skivor som följde med datorn. De är uttryckligen avsedda för detta ändamål

  Du behöver:. .
  Computer
  AcerNote återställa CD.
  Operativsystem CD.
  Extern hårddisk eller USB-minne.


  1.
  Leta skivor som är märkta "Recovery" som följde med datorn när du köpte den. Om du har förlorat dessa skivor kan du beställa ersättare från tillverkaren, men det kommer att bli en avgift. Använd det avgiftsfria telefonnummer som anges i bruksanvisningen som följde med datorn för att kontakta en representant.
  2.
  Placera den första återställningsskiva i datorns skivenhet och starta om datorn . Om du har fler än en återställningsskiva, kommer vardera att ha ett nummer på etiketten som anger vilka i vilken ordning de måste användas. Börja med nr 1, gå till nr 2 och fortsätta processen tills du använda alla skivor.
  3.
  Välj "Återställ" alternativ från "Recovery" verktyg som visas på skärmen. Välj inte "Reparera" alternativet eftersom detta kommer att installera om operativsystemet och lämna alla dina personliga filer och mappar intakt. Detta kommer inte att radera allt på datorn hur "Återställ"-alternativet kommer.
  4.
  matar in några uppgifter om att "Recovery" verktyg frågar efter. Vanligtvis kommer du att bli ombedd att lämna en huvudsaklig användarnamn och ange den tidszon där du bor, liksom av andra uppgifter.
  5.
  Klicka på "Finish" för att börja "Återställ"-processen. Hårddisken formateras, vilket innebär att all data kommer att raderas från den. Operativsystemet kommer sedan att installeras om. Om du har fler än en återställningsskivor ersätta den som nu i enheten med nästa i ordningen när du uppmanas av verktyget på skärmen. När processen är klar kommer allt raderas från din dator, med undantag för operativsystemet.


Previous:hur du tar bort ett operativsystem från en dual boot system Next:hur man partitionerar en disk partition för ytterligare operativsystem i Xandros

Relaterade artiklar


 • Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk
 • hur du installerar operativsystemet Windows XP på en Dell Latitude E6400
 • hur man kan återställa BIOS operativsystem på en bärbar dator
 • hur man återställer ett operativsystem på en dator och vann
 • hur man partitionerar en disk partition för ytterligare operativsystem i Xandros
 • hur du tar bort ett operativsystem från en dual boot system
 • Lexmark X8350 skrivare operativsystem krav
 • 64 bitars laptop jämfört med 32 laptop bitars operativsystem
 • felsökning av en hp 1200 skrivare
 • hur du ställer in en HP Deskjet i ett nätverk