Dator > Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk

 • Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk


 • Om du vill säkerhetskopiera din dator, eller om du vill uppgradera din hårddisk, vilket gör en kopia av din dators operativsystem kan vara mycket användbar. Men för att kopiera OS till en ny enhet, måste du klona innehållet på hela hårddisken. Du kan inte bara system för överföring av filer från en disk till en annan. Detta beror på en OS måste installeras till enheten för att den ska kunna köras. Eftersom din dators hårddisk redan har ett OS installerat, men genom kloning disken, kan du gå förbi installationen och hålla alla i samma filer och inställningar.

  Du behöver:
  Skruvmejsel


  1
  Installera den nya hårddisken i datorn. . . Stänga av datorn helt. Ta bort nätsladden, bildskärmen och all kringutrustning.
  2.
  Skruva, lossna eller glida av datorns hölje. Rör vid datorns chassi till jord själv.
  3.
  Anslut de kablar på baksidan av hårddisken. SATA-enheter ta en SATA strömkabel, IDE (ATA) hårddiskar ta en nätkabel och flatkabel. Om du är osäker på vilken typ av enhet du har, kontakta din manual.
  4.
  Skjut den nya enheten i en ledig enhetsfacket skruva sedan enheten på plats. Se till att alla kablar är säker, sedan lägga ärendet på datorn.
  5.
  Anslut nätsladdarna, bildskärmen och alla nödvändiga tillbehör. Slå på datorn. Format och konfigurera enheten enligt beskrivningen i enhetens handbok. Denna process kommer att variera från tillverkare till tillverkare.
  6.
  Boot i målet (den enhet med OS på den). Ladda ner och installera Norton Ghost, en disk kloning programvara. Följ instruktionerna på skärmen ordentligt för att installera programmet på din dator.
  7.
  Kör Norton Ghost. Klicka på "Ghost Avancerat" och sedan "Klon".
  8.
  Välj din "Källa" enheten, liksom eventuella partitioner. Din källa är enhet den enhet som innehåller operativsystemet som du vill kopiera. Kontrollera hårddisken data som finns på undersidan av Norton Ghost för att verifiera att du väljer rätt enhet.
  9.
  Välj "Destination"-enhet, samt alla partitioner. Ditt mål enheten där din källenhet filer kommer att kopieras till.
  10.
  Klicka på "Nästa". Kontrollera att dina val är riktiga. Klicka på "Nästa" igen. Granska uppgiften sammanfattningen. Om allt är korrekt, klicka på "Kör nu. "
  11.
  Låt Norton Ghost för att utföra kloning processen. Stäng inte av datorn under denna process. När kloning har slutförts, högerklicka på "Start" och klicka sedan på "Explorer". Klicka på målenheten och se alla filer på rätt sätt har överfört över.

  Tips och varningar


 • Om du har en extern hårddisk, kopplar helt enkelt in enheten i en tillgänglig USB-eller FireWire-plats och börja använda den.
 • Om du är obekväm med tanken på att arbeta med det inre av datorn kan du konvertera istället din interna enhet till en extern en med hjälp av en USB-enhet kit.
 • inte klon din OS om du inte är den lagliga ägaren av detta exemplar.

Previous:hur man bygger en Linux-dator Next:hur du installerar ett modem drivrutin på operativsystemet Vista

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort ett operativsystem från en dual boot system
 • Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk
 • Lexmark X8350 skrivare operativsystem krav
 • hur du installerar en Windows-operativsystem i en Apple Macintosh-dator
 • hur man kan återställa BIOS operativsystem på en bärbar dator
 • hur man kan återställa operativsystemet för en Sony Vaio
 • ominstallation av min DVD och CD Drivrutiner för Windows XP operativsystem
 • hur man sätter en operativsystem på en flash-enhet
 • hur du tar bort operativsystem på compaq bärbara datorer
 • Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk