Dator > hur du sparar data när datorns operativsystem kraschar

 • hur du sparar data när datorns operativsystem kraschar


 • Din tryck på strömbrytaren och ingenting händer, eller ännu värre hemska ljud från datorns interna högtalare spränga dina trumhinnor med staccato pip. Din dator har kraschat. Du säger till dig själv "Thats ok, jag har en backup . . vänta . . Gör jag? NEJ! Oh My God Vad ska jag göra! Mina dokument, bilder, gamla mail! Oh No

  Ok-Lugna ner dig. Jag har gjort detta så länge jag vet varje känsla som är racing genom huvudet. Att ge dig några garantier, ja, i de flesta situationer vi kan få dina data tillbaka till dig. I några av de värsta scenarierna-ingen. Vad den här artikeln kommer att göra är att hjälpa dig vidta lämpliga åtgärder själv för att få tillbaka dina data därifrån kan du bestämma vad jag skulle göra. Det gäller först ~ ta ett djupt andetag (Im allvarliga) . . ta en annan. Koppla av. Du vill inte gå in i ett förfarande alla flippade ut. Om du måste gå ut och få lite luft gör det. Tro mig, jag har varit IT-proffs i över 20 år, varit där gjort det.

  Vill kolla möjligheten att använda "Senaste fungerande konfiguration" när du trycker F8 (innan Windows laddas) . Det är ibland en livräddare!

  Nu när du är lugnat sig litet, kan få att fungera ok? Förstå, det finns knappast något enkelt Fixar

  Du behöver:. .
  Olika poster
  En annan hårddisk (valfri storlek över 10 spelningar).
  Helst en annan dator-även en äldre skrivbord
  . En SATA /IDE adapter ($ 12-$ 20) är den mest önskade om du har det
  . .
  Hoppa /minne 4 gig eller större.
  . .


  1
  Om du är här det inte varit en bra dag för dig, oroa dont-Vi gör vad vi kan för att rädda dina data. Dess kommer att beror mycket på vad andra verktyg som du har tillgängligt. Om du har en annan stationär PC, även en gammal (inte Windows ME, 98, 95 version tho). Vi kommer att göra det så här. Om du har en gammal Windows XP Desktop i garderoben Gå till Steg 2. Om du har en annan dator thats en laptop gå sedan till steg 3. Om du har dont någon annan dator praktiskt går till steg 4.

  Om du inte vet vad en hårddisk ser ut, titta på bilden i steg 2. Det är en typisk 3,5 tums hårddisk som används i Desktop PC's.
  2.
  du har en gammal dator med Windows XP för att hjälpa dig för detta steg. BRA. Få den gamla datorn ut och koppla in bildskärm, tangentbord, mus och makt. Glöm Internet. Power upp det. Få dator och logga in till den. Om du inte kan logga in till den thats annan sak Gå till steg 5 om du inte kommer ihåg din gamla lösenord på denna maskin. Om du nu kan logga in på det-BRA! Avstängning. Öppna det gäller din kraschade dator. Ta bort din primära eller starta hårddisken (vissa datorer har fler än en). Nu öppna datorlådan för att den gamla PC och titta på IDE-hårddisk kablar. En kommer att gå till din hårddisk, den andra till din CD (oftast). Om bara en kabel är närvarande koppla bort CD att sätta dig Kraschade köra dit. En anteckning, titta på den lilla stiften på hårddisken och anteckna kopplingsläge och se till att bygeln flyttas till "CS" eller "Slave".

  Om det har två IDE kablar, haka CD kabel (singel) och sätta din Kraschade köra på det. Nu effekt upp din gamla PC. De flesta moderkort som standard automatiskt identifiera nya enheter. Logga in på datorn. Öppna Utforskaren och se om du nu se två hårddiskar-C och oftast D. Om du gör . . din gamla data är där! Nu måste du få till det. Du kan göra en sökning för dina bilder, filer (musik) etc. Om du gamla enheten inte är tillräckligt stor för att kopiera dessa över, kan du behöva gå och köpa ett hopp enhet med tillräckligt utrymme för att kopiera dem eller få händerna på en extern USB-hårddisk. Du kan vara kreativ och installera en CD-brännare i den gamla datorn (den som redan kan det vara) och bränna dina filer till CD-R (snabbaste). E-postmeddelanden filändelsen är. EML, leta efter de. Dont har eller inte kan få allt detta? Försök sedan att få din internetuppkoppling arbetar på den gamla datorn. När thats gjort att hitta en av dem kostnadsfri onlinesäkerhetskopiering leverantörer och börja ladda dina grejer där uppe. Du kan kopiera tillbaka ner en gång din gamla dator är tillbaka upp. Gå till steg 5
  3.
  Du har en bärbar Förutom din kraschade dator. Detta kommer att bli mer besvärlig och tar lite mer tid men det är lätt. För detta steg måste du gå till Best Buy eller annan teknik butik för en IDE /SATA USB-adapter. Ring i förväg så att du inte avgaserna. De springer omkring $ 20. 00 (jag beställde min online för $ 12. 00). Nu med SATA /IDE adapter i din ägo och installeras (Drivers) på din bärbara dator . . Ta ut hårddisken från din kraschade Desktop PC. Anslut strömkabeln i USB-adapter i hårddisk. Nu noggrant matcha upp de stora stift sidan av adaptern (titta på slot) och anslut den till det. Nu ansluter adaptrar USB-kabeln till din bärbara dator. VÄNTA. Det tar ibland upp till en minut för ditt system för att identifiera en IDE-hårddisk. Dont worry, kommer du att se anmälningar ner i aktivitetsfältet. Lägg till /ta bort maskinvara Wizzard kommer att meddela dig när den hittar det. När den säger att hårdvaran är klar för användning, öppna Utforskaren och leta efter de nytillkomna enheten. Förhoppningsvis har du utrymme på din bärbara hårddisken för alla dina gamla bilder, filer och musik e-post etc. Om inte få en USB-enhet Hoppa medan på Best Buy för att kopiera över dem. Du kan också hitta en av dem kostnadsfri onlinesäkerhetskopiering leverantörer och säkerhetskopiera dina gamla enheten till den. Se till att du gör en sökning. EML (e-post filer) också och kopiera dessa också. Gå till steg 5.
  4.
  Ni har ingen annan dator för att använda. Detta innebär att återvinning är svårare men inte omöjligt. Först ringer runt till dina vänner och se om de är villiga att hjälpa dig om du tar med din gamla hårddisk via att sätta som slav på sin dator (steg 2). Om inte då du kommer att behöva manuellt återställa datorns operativsystem för att komma åt dina filer igen och börja om. Jag kan inte gå in varje tillverkare ominstallation. Men, jag ska ge dig höjdpunkterna och varningstecken att se upp för. Observera att med detta steg kommer du att förlora webbläsare favorit,

  Innan du döda din aktuella operativsystem, försöka ta reda på vad felet du ser och be en vän att Googla det. Kanske finns det några andra alternativ av vad du hittar på nätet. En sista litet trick du kan göra är detta. Starta om datorn. Vid POST (när datorn startar) leta efter "Hit F (vad) för att ange Setup" eller "F2-Setup". . det kan vara F10 eller "Delete". Få in i din BIOS. Leta efter "defaults Load Setup" eller "Load Felsäker konfiguration". och sedan spara de inställningarna och avsluta. Försök att starta om. Jag har sett BIOS frågor orsaka krascher innan. Bara ett alternativ att prova innan du går kritisk massa

  När du har startat en återhämtning av ditt operativsystem (med tillverkare OS CD) när den kommer till delen om "formatering" enheten -. Säga NEJ ! Välj "Lämna aktuellt filsystem intakt". Du kan välja "Skriv över det aktuella operativsystemet" om detta val är tillfrågad. Låt installationen gå för att det ingås efter detta. Omstart. Nu kan du behöva ladda drivrutiner för många av dina enheter, nätverkskort, grafikkort etc. De brukar komma in en 2: a CD. Om du har otur där då du kommer att behöva skaffa dem på något sätt genom att få online någonstans och dowloading rätt drivrutiner. Dell, HP, Gateway har alla verktyg där man kan lägga i dina datorer ID, Serienummer, Asset Tag etc och få all information om datorn när det byggdes! Om inte kan du behöva köpa en ny NIC eller grafikkort om du inte kan berätta genom att titta på dem (fysiskt) och se vad göra /modell som de. Du kan använda en Jump-enhet (ovärderlig) om du måste gå till ett bibliotek dator för att ladda ner dem.
  5.
  Återställning av ett kraschat operativsystem presenterar så många olika scenario är det omöjligt för att täcka alla eventualiteter. Jag har försökt att ge så koncis en plan för att återvinna så jag skulle kunna förstå att vissa problem lätt kan presentera sig för er som inte kan täckas. I alla fall om du har omintetgjorts vid varje tur i att återställa data och har inte lyckats-Allt är inte förlorat. Du kan fortfarande kontakta en fackman och få deras hjälp. Det kan kosta lite pengar ($ 35-$ 75 eller mer) men en professionell vet de fallgropar och har alla verktyg och förmågor som års erfarenhet har lärt dem. Denna artikel förutsätter att du har goda kunskaper om datorer och kan räkna ut "nästa steg" logiskt också.

  Det som är avgörande framför allt annat är detta-Varför var du inte säkerhetskopierar? Lärdomar smärtsamt är inte bortglömda lätt. Fundera ut ett sätt att säkerhetskopiera dina viktiga data. INTE skjuta! Även de gratis online backup Providers är en livräddare om du har tagit sig tid att använda dem! Min nästa artikel kommer att "strategier för backup"-leta efter den under min profil! (Ill få det snart!)

  Tips och varningar


 • Håll dig lugn! Även promenad och ta en minut för att samla dina tankar innan du börjar. Jag har lett IT-professionella team hantera hundratals servrar, detta var alltid mitt första råd till dem!
 • Få alla tillgängliga verktyg och utrustning du behöver och har den nära till hands. Läs vidare och se till att du inte saknar något (som ett hopp enhet eller IDE /SATA adapter)
 • hitta alla dina cd-skivor som gäller din dator-gräva och gräva att få dem. De är ovärderliga
 • ALDRIG formatera hårddisken genom att bara klicka igenom OS Installera
 • Vid varje steg -! Sluta . . Tänka . . Detta är vad jag antar att göra. Låt dig inte i en kapplöpning. Gör det mest sannolikt kan orsaka katastrofala problem som kan hindra /sabotera dina ansträngningar eller helt utplåna dem. TA DIN TID
 • Backup-Backup-Backup-Backup. . om du hade gjort detta skulle vi inte ha att skriva artiklar om hur man löser saker! Jag vet att jag är hård i fråga om det-men det är vad det tar ibland för att få folk att säkerhetskopiera eller skapa en strategi för säkerhetskopiering
 • om du får i en kapplöpning slår på datorn och det slutar svara. . Dra ur strömkabeln . . Vänta 10 sekunder . . anslut den tillbaka in. prova på strömbrytaren igen.
 • BACKUP! BACKUP! BACKUP!-Om du inte . . läs min kommande artikel om att skapa en strategi för säkerhetskopiering! Leta efter den på min profil!
 • Arbeta aldrig på en dator med strömkabeln Plugged In !!!
 • ALDRIG sätta på en dator efter bara slår bort det. Vänta 10 sekunder och på den igen.
 • alltid en arbetsyta för dig själv och se så att din ersättas enheten inte kort ut!

Previous:ominstallation av min DVD och CD Drivrutiner för Windows XP operativsystem Next:Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man underhåller en miljö operativsystem
 • hur du sparar data när datorns operativsystem kraschar
 • 64 bitars laptop jämfört med 32 laptop bitars operativsystem
 • hur man når en extern hårddisk utan operativsystem
 • Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk
 • hur man återställer ett operativsystem på en dator och vann
 • hur man kan återställa operativsystemet för en Sony Vaio
 • hur man kan återställa en CMOS-operativsystem på en bärbar dator
 • hur du installerar ett modem drivrutin på operativsystemet Vista
 • hur du tar bort ett operativsystem från en dual boot system