Dator > hur man bygger en Linux-dator

 • hur man bygger en Linux-dator


 • Bygga din egen dator kan ibland vara billigare än att köpa en förbyggda dator. Eftersom datorer med Linux förinstallerat är sällsynta, bygga din egen dator kan hjälpa dig att säkerställa att alla datorns komponenter är Linux-kompatibla. Även tidskrävande, montering av komponenter i en dator redo för Linux är inte svårt. Vid insamling av komponenter för din dator, försök att köpa dem alla från samma leverantör för att se till att de kommer att arbeta tillsammans


   

  Du behöver:.
  Magnetisk skruvmejsel.
  Datorväska.
  Strömförsörjning.
  CPU.
  Minnesmoduler.
  Moderkort med inbyggd video, controllers köra och nätverksarbete.
  Processor.
  Processor fläkt.
  Hårddisk.
  CD /DVD ROM-enhet.
  CD eller DVD Linux installations-CD.
   


  1.
  Öppna datorns hölje och installera nätaggregatet. Nätaggregatet fästen vanligtvis på baksidan av målet. Säkra strömförsörjningen med medföljande skruvar.
  2.
  Snap distanserna till moderkortet som visas i styrelsens dokumentation. Den exakta placeringen av distanserna kan variera beroende på ditt ärende. Försök halka moderkortet i målet att identifiera möjliga problem. Spacers är att hålla kontakterna på moderkortet från kortsluter mot metallen i datorlådan.
  3.
  Skruva moderkortet i fallet med skruvarna som medföljer moderkortet.

  4.
  Installera CPU som visas i dokumentationen. Vissa processorer stift förpackade, andra använder en konfiguration kant kort.
  5.
  Installera CPU-fläkten. Applicera termiskt fett frikostigt på samtliga punkter där fläkten kontakter processorn. Underlåtenhet att tillämpa tillräckligt fett ger dålig värmeöverföring och CPU överhettning. Fäst kylfläkten enligt anvisningarna i fläktens dokumentation. Anslut strömkontakten till fläkten till en nätsladdskontakt.
  6.
  Installera minnesmodulerna som glider dem i kontakterna. Vissa uttag kräver att du trycker rakt ned på minnet tills den snäpper på plats. Andra uttag kommer att kräva att du sätter minnet i vinkel och vrid den tills den snäpper i uttaget i upprätt läge.
  7.
  Konfigurera moderkort hoppare per styrelsens dokumentation. Du måste ställa in CPU-hastighet, busstyp och CPU spänning. Dessa är mycket viktigt att få rätt. Få spänningen fel kan förstöra din CPU.
  8.
  Anslut moderkortet till elnätet. Konsultera både strömförsörjningen dokumentation och moderkortet dokumentationen för rätt anslutning orientering. Olika nätaggregat typer har olika typer och antal anslutningar. Dessa kontakter att ansluta till olika platser på olika moderkort.
  9.
  Ställ byglingen på hårddisken och CD /DVD-enhet till CS eller Cable Select. Bygeln orientering finns ofta angiven på enheten fall.
  10.
  Installera enheter i ditt fall med CD /DVD på topp och hårddisken under den. Säkra driver på fallet med den medföljande skruvarna.
  11.
  Koppla in din IDE kabel till enheterna. IDE kabeln är den breda kabeln följde med enheter. Om du köpte två enheter, har du sannolikt två kablar. Det spelar ingen roll vilken du använder. Om man tittar på kabel, ser du två anslutningar relativt nära varandra i ena änden och en enda kontakt på den andra. Anslut den enda kontakten till moderkortet. Se till att du ansluter fliken på kontakten med skåran på moderkortet. Anslut kontakten på den andra änden i CD /DVD-enhet och den andra kontakten i hårddisken.
  12.
  Anslut ström till båda enheterna genom att ansluta kontakterna strömförsörjning till enheterna.
  tretton.
  Anslut en bildskärm, tangentbord och mus till datorn och trycker på strömbrytaren. Den bör starta upp och ge dig ett felmeddelande att det inte finns något operativsystem installerat. Om moderkortet piper flera gånger, kan minnet inte är korrekt installerad. Om du hör en serie ljudsignaler, anteckna numret och mönstret. Denna motsvarar ofta en felkod. Konsultera moderkortet manual för felsökningshjälp.
  14.
  Placera Linux installationsmedia i CD-enheten och åter starta upp din dator. Följ Linux-installationen instruktionerna.
   

  Tips och varningar


   

  • I vissa fall kan du behöva tala om för datorn att starta från CD /DVD-enheten. Detta ställs in i CMOS-inställningarna för ditt moderkort. Kolla din manual för att korrekt metod att ändra CMOS-inställningarna.


Previous:hur man underhåller en miljö operativsystem Next:Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man partitionerar en disk partition för ytterligare operativsystem i Xandros
 • hur man bränner en skiva operativsystem med nero
 • hur man underhåller en miljö operativsystem
 • felsökning av en hp 1200 skrivare
 • hur man bygger en dator utan operativsystem
 • Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk
 • Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk
 • hur man sätter en operativsystem på en flash-enhet
 • hur du tar bort operativsystem på compaq bärbara datorer
 • hur du installerar en Windows-operativsystem i en Apple Macintosh-dator