Dator > vbs fältfunktionerna

  • vbs fältfunktionerna


  • VBScript (VBS ) är ett skriptspråk utvecklat av Microsoft baserat på Visual Basic . Det är användbart för webb script samt programmering för Microsofts Internet Information Service . Liksom de flesta programmeringsspråk , innehåller VBScript en array datatyp , men det innehöll funktioner är något olika .

    Array-funktionen

    Array-funktionen används för att skapa nya array objekt . Genom att ge Array-funktionen med en förteckning över uppgifter värden avgränsade med kommatecken , kommer funktionen returnera en array objekt som innehåller värden .



    Syntax : array ( arglist )

    filterfunktion

    Filtret funktionen används för att avgöra om en viss sträng ( text ) värde ligger inom array . Funktionen är given arrayen som ska sökas , den textsträng för att hitta , och en frivillig boolean ( sant eller falskt ) värde . Om boolean är sant , returnerar funktionen en delmängd av den array som innehåller strängen värde och är inställt som standard . Om boolean är falskt , kommer funktionen returnera en delmängd som inte innehåller strängen . En frivillig ytterligare argument till 0 eller 1 kommer att välja om man vill testa binära strängar av deras faktiska texten eller via binära lookup



    Syntax : . filter ( inputstrings , värde [ , omfatta [ , jämför ] ] )

    IsArray Funktion

    IsArray -funktion, så namnet anger , kommer att testa huruvida en viss variabel är en array . Det kommer att returnera ett booleskt värde



    Syntax : . IsArray ( variabel )

    Bli Funktion

    Gå funktion kombinerar alla sträng värden i en array till en enda sträng med mellanslag mellan varje värde . Till exempel en array som innehåller strängarna "A " och " Day "då gick skulle återvända strängen " en dag. " Ett valfritt värde kallas en avgränsare kan läggas att placera i mellan varje sträng . I föregående exempel lägga till en avgränsare av "kul" skulle skapa strängen " en rolig dag . "



    Syntax : Join ( lista [ , avgränsare ] )

    LBound Funktion

    LBound Funktionen returnerar ett tal som anger den lägsta index i arrayen . Array index börjar på 0 , så alla kedjor kommer att återvända 0 när den placeras i en LBound funktion . För flerdimensionella vektorer , kan ett valfritt antal ingå som definierar till vilken dimension funktionen kommer att gälla .



    LBound ( arrayname [ , dimension ] )

    Split Funktion

    Split -funktionen liknar Join -funktionen , utan agerar genom att dela snarare än att ansluta sig . Funktionen kräver en sträng till split , med en valfri karaktär avgränsare , räkna , och jämförelse typ . När en matris placeras i funktion kommer den att använda den givna avgränsare , eller som standard mellanslag , och dela på strängen i undergrupper innan han släpper ut i en matris . Räkningen kommer att berätta funktionen hur många undergrupper att göra, och jämförelsen typ kommer att välja mellan binär och text jämförelser



    Syntax : . Split ( uttryck [ , avgränsare [ , räkna [ , jämför ]]])

    UBound Funktion

    UBound funktion , liknande den LBound funktion , kommer att återgå till det högsta indexvärdet när de ges en matris . Arrays börja med 0 , så det högsta indexet är det totala antalet arrayelement minus en . Den innehåller också en valfri argument för att avgöra vilken dimension för att testa .



    UBound ( arrayname [ , dimension ] )


Previous:nothing Next:hur man kan kopiera och klistra in i C #





Relaterade artiklar


  • vad är skillnaden mellan jre & Java SE ?
  • Java 2 tutorials
  • vilka verktyg gör programmerare använda ?
  • hur man byter en form action i JavaScript
  • hur man skapar en gadget Vista Sidebar
  • hur man bygger en webbplats för att hantera online registreringar
  • Hur konvertera en tom sträng hittills
  • hur man paketerar en fil med OCX i Visual Basic 6.0
  • hur man öppnar en pdf i C #
  • hur man rengör PC-hårdvara