Dator > Java 2 tutorials

  • Java 2 tutorials


  • Java är ett objektorienterat programmeringsspråk. Det utvecklades av Sun Microsystems Inc. och blev mycket populär för sin mångsidighet . När du hämtar Java Development Kit ( eller JDK ) från Sun kan du skriva , kompilera och köra Java -kod i Anteckningar i Windows eller i VI på Unix . En bra nybörjare handledning inom Java-programmering bör vara enkel nog för att studenten att ha en snabb smak av kraften i språket . Dessutom bör det ge vissa grundläggande funktioner i språket , tillsammans med instruktioner om hur att använda befintliga koden .

    Komma igång

    En bra tutorial bör inledas med en allmän introduktion av styrkor och svagheter i Java som ett programmeringsspråk i jämförelse med andra språk . Den bör omfatta en allmän förklaring av några grundläggande termer --- såsom kompilator , källkod och virtuell maskin . Ytterligare särskilda förklaring bör innehålla instruktioner om hur att ladda ner JDK och sätta upp miljövariabler för det . Vidare bör det finnas en introduktion kod producera en enkel produktion , till exempel " Hello world ", som kan kopieras och klistras in i Anteckningar . För att spara , kompilera och kör programmet bör tutorial förklara ytterligare . Java och . klass filtillägg och javac -kommandot .

    lärande Språk funktioner

    Den grundläggande språk funktionerna i Java innehåller variabler , objekt och klasser , datatyper , operatörer och inlämningsuppgifter och flödeskontroll och undantag . En bra tutorial bör lära eleven både hur man skriver kod att använda dessa funktioner , samt hur man följa med en skriven kod och bestämma den förväntade produktionen . Dessutom bör en bra tutorial innehålla en förklaring om hur man läser sammanställningen fel och några bra metoder för felsökning . Det är också viktigt att diskutera dokumentation , inklusive hur du bädda in kommentarer i källkoden och generera javadoc .

    använda API

    att skriva mer komplex kod , bör en ny programmerare lära dig att utnyttja kod som redan existerar , vilket gör att byggnaden snarare än att ständigt uppfinna hjulet . En bra tutorial bör förklara hur man använder den omfattande Java Application Programming Interface ( API ) som av Sun. API är den dokumentation som för de klasser som ingår i JDK . Till exempel definierar klassen Math många grundläggande matematiska funktioner , såsom absolut värde och trigonometriska funktioner. API ger exakta uppgifter om varje metod i klassen , parametrar den tar och dess returvärde .


Previous:nothing Next:array javascript tutorial





Relaterade artiklar


  • Visual Basic kombinationsruta tutorial
  • JavaScript ljusbord tutorial
  • hur pekare program c
  • hur man ändrar färg kommandot i ett Visual Basic 6.0
  • Hur man laddar ner miljön Java Runtime 5.0 i Windows XP
  • vad som krävs för html e-post?
  • Hur konvertera en sträng datum till ett datum
  • hur de kan förmedla ett objekt via undantaget java klass
  • Felsökning HP Pavilion dv2000 hårdvara
  • Hur konvertera en sträng till ett datumformat