Dator > hur man skapar en gadget Vista Sidebar

  • hur man skapar en gadget Vista Sidebar


  • Microsofts release av Windows Vista var den första nya operativsystem lanseras i över fem år. Vista följde Windows XP och ger ett antal nya funktioner som utformats för enkel användning och estetiska förbättringar . Vistas nya funktioner allt från ytliga , som i en ny uppsättning effekter standard ljud , till arkitektoniska , som i förändringar i operativsystemets kärna för att förbättra stabiliteten . En funktion som fått uppmärksamhet var den nya Windows Sidebar , en stationär område som visar små program som kallas " gadgets . " Även en amatör programmerare kan skapa en enkel Vista Sidebar -gadget med en liten HTML- och JavaScript-kod

    Skapa Vista Bufferten Anordning


    1 .
    Klicka på "Start " och sedan " Dokument "för att öppna ett Windows Explorer -fönster. Klicka på " File ", " New "," Folder " för att skapa en ny mapp under Dokument som kommer innehåller filerna för gadget . Namnge den till " SampleGadget. Gadget " ( utan citattecken) .
    2 .
    Klicka på "Start ", " Alla program "," Tillbehör "," Anteckningar "För att öppna Anteckningar .
    3
    Skriv in följande kod för gadgeten manifest fil i Anteckningar : .







    Sample Gadget

    <, version > 1. 0. 0. 0

    enkel provtagning Vista sidebar gadget


    .




    Full











    Klicka på " File "och sedan " Spara som . "i" Filnamn " rutan typ " gadget. xml " ( utan citattecken) . I " Spara som " listan "Alla Filer (*. *). " I " Encoding "-listan väljer du " UTF-8 . " I adressfältet eller mappar rutan , navigera till den nya mappen du skapade i steg 1 och klicka på knappen "Spara" för att spara manifest -fil
    4
    bort innehållet i Anteckningar och skriv följande kod för gadgeten HTML- fil : .



    <; html xmlns=" http://www . getElementById ( " viktigaste " ) ;

    //Ställ bakgrundsfärgen stil

    theDiv. style. backgroundColor="svart " ;

    //Set textfärg stil

    theDiv. style. color="gula " ,

    }









    Vista Sidebar Gadget







    Klicka på " File ", " Spara som ". I " Filnamn " rutan typ " SampleGadget . html " (utan citationstecken ) . I " Spara som " lista välja "Alla filer (*. *). " I " Encoding "-listan väljer du " UTF-8 . " Kontrollera att Anteckningar är fortfarande sparar i den nya mappen du skapat och klicka på knappen "Spara" för att spara HTML-filen .

    installera Vista Sidebar Gadget


    1 .
    Markera mappens namn i Windows Explorer-fönstret du öppnade i steg 1 Tryck på "Ctrl "och " C " -tangenterna samtidigt för att kopiera mappen och dess innehåll till Urklipp Navigera i Utforskaren till C : . \ Program Files \ Windows Sidebar \ Gadgets \ och tryck på " Ctrl " och "V " knapparna samtidigt för att klistra in mappen och dess innehåll . Du kan behöva ge ett administratörslösenord och okej kopieringen , beroende på din Vista säkerhetsinställningar .
    2 .
    Klicka på "Start ", " Alla program "," Tillbehör "," Windows Sidebar "för att starta sidofältet om det inte redan körs .
    3 .
    Klicka på plustecknet (+ ) nära överst i mitten av sidofältet för att öppna galleriet gadget fönstret . Dubbelklicka på ikonen märkt " Prov Gadget " för att placera den nya gadgeten på din sidomeny . Det kommer att visa meddelandet " Vista Sidebar Gadget ! " i gult text på svart bakgrund med en vit kant , enligt vad som anges i HTML- filen .

    tips och varningar


  • Du kan skapa mycket mer komplex Vista Sidebar Gadgets än detta enkla exempel om du vet HTML och JavaScript . Ett av de bästa sätten att lära sig den invecklade sidfältsgadget design är att studera de exempel som installerar med Windows , som finns i undermappar i mappen C: . \ Program Files \ Windows Sidebar \ Gadgets \ mapp
  • Förfarandet för att skapa en gadget för de nyare operativsystemet Windows 7 är likartad. Detta enkla exempel fungerar i Windows 7 samt i Vista .

Previous:nothing Next:Hur konvertera en php tidsstämpel till ett datum





Relaterade artiklar


  • hur man skapar ny fil i java
  • handledning för att bygga hemsida headers
  • hur man konfigurerar en USB-port med Visual Basic
  • hur du matar in siffror i Visual Basic 2005
  • hur man gör algebra i Visual Basic 6
  • hur man gör en box på Visual Basic
  • hur du skapar ett Visual Basic script
  • Hur du tar ut bokstäver men lämna numeriska tecken i SQL
  • jämförelse av datorspråk
  • hur du installerar java -klient