Dator > hur man skapar en vbs script

  • hur man skapar en vbs script


  • VBScript är ett skriptspråk som härrör från Microsofts Visual Basic språket . VBScript kan köras på webbservrar och , på klientsidan i webbläsaren Internet Explorer . En fördel med att använda VBScript är Validera indata från användare , och en annan är att skapa dynamiska HTML-sidor . Till exempel går en användare en databasfråga på en webbsida , som skickar förfrågan till servern . Servern kör en VBScript som utför sökningar på en server -side databas . VBScript skapar sedan en ny webbsida som håller frågans resultat .

    Du behöver :
    webbvärd tjänst som körs Active Server Pages (ASP )

    Skapa en klient-skript ( för Internet Explorer)


    . 1.
    Öppna Anteckningar och klistra in följande minimala webbdokument :





    ;








    2
    Ändra " "-taggen på följande sätt :







    Detta talar om för webbläsaren att köra en funktion som kallas " skript " när webbläsaren laddats webbsidan .
    3 .
    Klistra in VBScript i slutet av detta steg var som helst mellan " " och " " HTML-taggar . Denna kod är den funktion som avses i föregående steg. Funktionen kommer att kalla en utgång funktion som skriver ett kort meddelande till din skärm .




    4 .
    Skriv uttalande i slutet av detta steg precis innan " End Sub " uttalande . Detta är den kod som utför den faktiska visningen av produktionen meddelande :



    alert ( " Min första klientsidan VBScript . " )
    5 .
    Spara skriptet med namnet " ClientVbScript. htm " och skriv " Vanlig text ".
    6 .
    Open Windows Explorer och navigera till mappen med " ClientVbScript. htm . " Dubbelklicka på filen för att få din webbläsare att läsa in den . Webbläsaren kommer att visa " Min första klientsidan VBScript . "

    skapa en server-Skript


    1 .
    Öppna ett konto hos ett webbhotell tjänst vars servrar har Active Server Pages ( ASP ) skriptingfunktion (se Resurser ) . ASP är en server ramverk som möjliggör genomförandet av skript som VBScript .
    2 .
    Öppna Anteckningar och klistra det korta programmet som anges i slutet av detta steg på anteckningsblocket fönster . Programmet fungerar genom att anropa en uteffekt metod ( funktion ) , kallad " skriva " för " svar " virtuella objekt . Uttalandet är ett exempel på objektorienterad programmering .



    <%

    Response. Write ( "Detta är min första server -side script . " )

    % Author 3 .
    Spara filen som en textfil med namnet " vbTest. ASP . "

    4 .
    Ladda ner och installera en gratis File Transfer Protocol ( FTP) program ( se Resurser ) .
    5
    Skaffa från ditt webbhotell supportpersonal eller dokumentation följande parametrar , som din FTP -program behöver kontakt med ditt konto server . kontots FTP- värd adress, inloggnings-ID och lösenord .
    6 .
    Konfigurera FTP -program med anslutningen parametrar från steg 5 . Sök i din programmets hjälpfil om ämnen som rör inrättandet av en ny anslutning , för detaljer om anslutning till ditt konto server .
    7 .
    Öppna, med ditt FTP -program , en FTP- anslutning till din server . Dubbelklicka på " vbTest. ASP " fil att ladda upp den .
    8 .
    Kör skriptet genom att ange den fullständiga webbadressen för den överförda script ( som ditt webbhotell supportpersonal kommer att berätta ) i din webbläsares adressfält . Servern kommer att köra skript och returnera resultatet : en webbsida som visar "Detta är min första skript på servern . "


Previous:nothing Next:java 1,6 vs 1,5





Relaterade artiklar


  • hur man hittar försvunna poster med SQL
  • skillnaden mellan SDI form & MDI-formulär i Visual Basic
  • hur man använder MessageBox i MDI applikationer
  • vad är Sun Java Studio Creator ?
  • hur man bygger en webbplats för att hantera online registreringar
  • vad är hårdvara & mjukvara?
  • hur du ställer in SourceSafe
  • hur man skriver egna taggar i JSP
  • hur man vända en enda länkad lista
  • hur man kontrollerar java historia i Windows Vista