Dator > hur man använder MessageBox i MDI applikationer

 • hur man använder MessageBox i MDI applikationer


 • En meddelanderuta är en vanlig feedback verktyg i ett program vars funktioner är förmedling av information till användarna om status av processer , varningar fråga och begäran om ytterligare bidrag . Det är en liten dialogruta som vanligtvis har en titel , ett anpassat budskap , en ikon och knappar . En typ av program som använder message boxes är flera dokument gränssnitt ( MDI ) program . MDI ansökningar har ett enda huvudfönster med menyalternativ och tillåta två eller flera sub-fönster eller dokument som skall öppnas på samma gång .
  1
  Fyll Visual Basic program från din dator och välj " Nytt > Standard EXE " från projektet dialogrutan . ruta som dyker upp .
  2 .
  Hitta " Project Explorer " fönster i de viktigaste Visual Basic miljö . Högerklicka på projektets namn , klicka sedan på " Lägg till > MDI form. " Den huvudsakliga MDI-formulär kommer att innehålla alla andra fönster som du kommer att lägga i ditt projekt . Ställ MDI formulärets egenskaper under "Egenskaper " -fönstret.
  3 .
  Lägg menyn i din MDI-formulär genom att högerklicka i formuläret och välja " Menu Editor . " Konfigurera huvudmenyn och sub-menyer som du kommer att använda alla i hela programmet .
  4 .
  Högerklicka på " MDIForm "från " Project Explorer " fönstret och välj " Lägg till > Form "för att lägga en ny form . Använd "Toolbox " för att lägga till kontroller i form och design gränssnittet . Konfigurera kontroller " egenskaper under "Egenskaper " -fönstret.
  5 .
  Upprepa steg 4 för att lägga till fler former till ditt program .
  6 .
  Skriv källkoder för enskilda formulär eller fönster i taget . Varje form kan ha olika funktioner och beteende . Till exempel kommer ett fönster fungera som datainmatning , medan en annan gör rapport generation, och så vidare . Det är under detta steg som du kan integrera meddelande lådor överallt i formulärets koder där återkoppling krävs. Till exempel kan du visa ett felmeddelande när en användare skriver ett ogiltigt tecken i en textruta . Den " MsgBox " funktionen har följande syntax : " MsgBox ( prompt [ , knappar ] [ , rubrik ] [ , hjälpfil , sammanhang ] ) , " där "Fråga" är det budskap som du vill visa , " knappar " är antalet och typen av knapparna för att visa tillsammans med ikonen stil och " titel " är den text som visas i namnlisten i dialogrutan . De argument " hjälpfil " och " sammanhang " är båda frivilligt, . om du kan utelämna dessa utan att påverka beteendet i meddelanderutan
  7
  Integrera de olika rutorna eller formulär i MDI-formulär genom att lägga till källkoder i menyn händelser . Lägg meddelande askar i koderna också, när så är lämpligt . Till exempel kan du visa en återkoppling meddelande till användaren när han klickar på "Skriv ut " i menyn och skrivaren är tillgänglig .
  8 .
  Kompilera , felsöka och testa dina MDI ansökan för att se om det är igång som det borde . Kontrollera om meddelandet rutor fungerar också.
  9 .
  Spara ditt projekt som en körbar fil. Om man vill, kan du skapa ett installationsprogram för din MDI ansökan så att den är klar för distribution till en annan dator .

  tips och varningar


 • Spara ditt projekt var 15 minuter för att undvika att förlora ditt arbete .

Previous:nothing Next:hur man skapar MDI formulär

Relaterade artiklar


 • hur ändrar ansökan titeln i Visual Basic 6
 • hur man hittar filer i asp
 • Hur gör jag beständighetsprovningen hårdvara när man bygger en dator?
 • hur man läser textfiler med Visual Basic
 • hur man använder MessageBox i MDI applikationer
 • hur man hittar filstorleken i en php -server
 • hur man gör en gratis hemsida utan avancerad programmering
 • hur man skapar xls med javascript
 • hur man lär sig Visual Basic 2008
 • mjukvaruutveckling samarbetsverktyg