Dator > hur man installerar hårddiskar på Dells stationära datorer

 • hur man installerar hårddiskar på Dells stationära datorer


 • Om du inte vill ta din dator till en tekniker på grund av höga arbetskostnader eller för att du är en gör-det-själv-dator hobby, installera en hårddisk på en Dell skrivbord är ett relativt enkelt företag som kräver ungefär en halv en timme att slutföra. Det är absolut nödvändigt för en icke-tekniker att läsa manualer medföljer hårddiskarna innan du försöker installera dem i en Dell skrivbordet. Trots det kommer någon med en grundläggande förståelse för hårdvara hitta installera hårddiskar en av de lättare uppgifter för att slutföra när du utför datorn uppgraderingar eller reparationer.
  1.
  Koppla din Dell-dator. Låt den stationära datorn sitter i en till två minuter så att ingen ström levereras till datorn för att minska risken risken för att datorn skadas. Koppla bort alla kablar som leder till Dells stationära datorn.
  2.
  Placera Dell skrivbordet på sin sida. Ta bort sidokåpan från enheten genom att ta bort skruvarna. En del nyare Dell-datorer har tummen skruvar som kan tas ut för hand medan andra kräver en Phillips skruvmejsel.
  3.
  Hitta rätt spår för din hårddisk. Termen hårddisk gäller hårddiskar, CD-ROM-och DVD-ROM-enheter, samt diskettenheter. Det finns två olika stora tider i en Dell stationär dator som du kan välja mellan. En 5,5 tums plats fack för cd-rom /DVD ROM-enheter och 3,5 tums fack kortplats för hårddiskar och diskettenheter.
  4.
  Skjut hårddisken i lämpligt viken. Kontrollera de områden där kablarna kopplar in är riktad mot moderkortet. Motsatt ände ser ut som en platt bit metall. Dra åt hårddisken i facket med hjälp av skruvmejsel och skruvarna som medföljde hårddisken.
  5.
  Anslut kablarna till moderkortet. Du behöver en Integrated Drive Electronics (IDE) eller Serial Advanced Technology Attachment (SATA) kabel, som kan eller inte kan förses med din hårddisk. Den typ av kabel du behöver bestäms av hårddisken. Vissa enheter är IDE medan andra är SATA-detta anges i produktspecifikationerna. En IDE-kabel liknar en platt band med ca 20 tunna trådar som en kontakt, medan en SATA-kabel en mycket tunn platt eller rund kabel med en groove som en koppling. Anslut IDE-eller SATA-kabeln till din hårddisk.
  6.
  Koppla in lämplig nätkabel till hårddisken. En IDE-elkabel har fyra hål, medan SATA nätsladden är en mycket tunn, platt eller rund kabel med en tum pjäs försedd med ett spår som en kontakt.
  7.
  Lägg i den sida tillbaka locket på Dells stationära datorn. Byt ut skruvarna. Återanslut alla kablar och slå på datorn för att kontrollera att hårddisken installationen fungerade. Om det inte kommer skärmen att visa ett felmeddelande.

  Tips och varningar


 • slutföra detta projekt under ett blad av tidningen för att minska risken för statisk elektricitet skadar din dator. Alla människor samlar statisk elektricitet under hela dagen. Du behöver inte känna chocken av statisk elektricitet för att skada din dator.
 • Om du får problem eller känner du inte kan slutföra detta projekt, tala med en licensierad datortekniker.
 • Gör inte detta projekt på mattan för att minska risken för att datorn skadas av statisk elektricitet.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man gör en Ethernet-hubb blixt ljus

Relaterade artiklar


 • hur man rengör ditt tangentbord snabbt och enkelt
 • hur man skapar app mappar på din iPhone eller IPAD
 • hur man byter en trasig LCD-skärm på en bärbar dator
 • felsökning av en scanner Lexmark skrivare
 • hur man skär en metall pc fall
 • hur man fixar papperet foder på en Brother-skrivare
 • hur man använder en flash-enhet i Windows Vista
 • Hur man delar en skrivare med en USB-hubb
 • hur man ansluter en SATA-hd
 • hur man ansluter en Thinkpad-dator till en TV