Dator > hur man fixar en HP laptop skärm

 • hur man fixar en HP laptop skärm


 • Åtgärder för att lösa problem med LCD-skärmen i en HP laptop beror på typen och omfattningen av problemet. Som en allmän regel bör du precisera först källan till problemet genom att först koppla upp den bärbara datorn med en extern bildskärm, såsom en stationär bildskärm. Om den externa bildskärmen har samma problem som den bärbara LCD-skärm, betyder det den inbyggda grafik kretsar på den bärbara datorn är trasig. Om den externa bildskärmen fungerar bra, ligger problemet med den bärbara LCD-skärm.

  Du behöver:
  HP laptop
  . Bruksanvisning.
  Internet-anslutning.
  Ersättning LCD-skärmen.

  skev och Klippta Display


  1.
  Konfigurera bildskärmsinställningarna. Om LCD-skärmen visar bilder med full ljusstyrka och klarhet, men displayen är skev eller klippt, navigera till "Display Settings" genom att högerklicka på skrivbordet och välja "Anpassa. " Kontrollera upplösningen från "Display Settings" i dialogrutan och ställ in den på ett rekommenderat värde genom att flytta skjutreglaget. Klicka på "Avancerade inställningar" markerar du fliken "Bildskärm" och ställ in uppdateringsfrekvensen till säljaren rekommenderade inställningar. Se din manual för rekommenderade värden och inställningar.
  2.
  Tillbaka monitorn blivit installerade. Om Konfigurera bildskärmsinställningarna inte löser problemet kanske du måste installera en ny drivrutin. Navigera till "Enhetshanteraren" genom att skriva det i "Starta sökningen" text-rutan. Leta reda på posten som motsvarar din LCD-skärm och dubbelklicka på. "Uppdatera drivrutin" i monitorn "Egenskaper" i dialogrutan, klicka på "Drivrutin" och sedan Windows kommer att försöka hitta och ladda ner den senaste drivrutinen från internet.
  3.
  Notera filspecifikation från "drivrutin". Om uppdateringen inte fungerar, försök att hitta och installera drivrutinen manuellt genom att söka efter filnamnet på Internet.

  Döda pixlar


  1.
  Stäng den bärbara datorn och ta bort batteriet. Du måste ersätta LCD-skärmen om din bärbara HP LCD-skärm lider av döda pixlar, där vissa regioner på skärmen slutar att fungera och visar svart hela tiden. Döda pixlar är irreparabel och det enda sättet att åtgärda problemet är att ersätta displaysystem.
  2.
  Demontera översta däck av den bärbara datorn för att ta isär LCD-skärmen från höljet. Avlägsna skruvarna längs kanten av ramen och sond med en liten platt genomföra för att lossa skärmen från plastram. Ångra låsning mekanismer, såsom lås, som kan hålla i LCD-skärmen och ramen ihop.
  3.
  Dra ur och signalkablar ansluten till LCD-skärmen. Vid denna punkt, kan LCD-panelen tas loss från den bärbara datorn. Manöver montering försiktigt ur sin plats genom att skjuta ut den.
  4.
  orientera och montera den nya LCD-skärmen i den bärbara datorn på exakt samma sätt som den gamla LCD-skärmen var fäst. Anslut kablar i lämpliga hamnar och lägga alla skruvar igen, att åter samla den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Om du måste byta ut LCD-skärmen, Se till att du beställer ett som är kompatibelt med datorn. Försök aldrig att installera generiska reservdelar. Beställa direkt från HP eller från en betrodd leverantör.
 • Du ska aldrig plocka isär din laptop medan den fortfarande är under garantiperioden. Liksom alla tillverkare, kommer HP inte garantin om den bärbara datorn tas isär av någon förutom sina tekniker.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man upprätta en trådlös anslutning på min laptop

Relaterade artiklar


 • Hur installerar man en Dell TrueMobile 355 Bluetooth-modul i en Inspiron 1721?
 • hur man installerar ett ljud drivrutin på ett ASUS moderkort
 • hur man rengör rullarna på en dator skrivare
 • hur man installerar grafikkort på en ny dator
 • hur man använder mobila enheter
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Dell 4100
 • hur du gör din dator trådlöst som en mobiltelefon
 • hur man förstår Intel Core 2 Duo mobil processor nummer
 • Hur får jag mitt Bluetooth för att ansluta till min mobiltelefon med Windows Vista?
 • felsökning av en windows virtuellt tangentbord