Dator > Hur man väljer en LCD-panel för en dator

 • Hur man väljer en LCD-panel för en dator


 • Om du är i marknaden för en ny flytande kristaller (LCD), finns det några saker du behöver tänka över innan du får pengar ur din plånbok. Varje LCD-skärmen modellen är annorlunda, de har alla fördelar och nackdelar under de kommande modell, även om det görs av samma tillverkare. Genom att kontrollera ett par system specifikationer för ett eventuellt köp, kan du se till att din LCD-enheten är lika bra som du har råd
  1.
  titta på om en LCD datorskärm stöder en upplösning på 720p eller 1080p. "P" står för "progressiva", som hänvisar till hur bilden återskapas på skärmen från källan (i detta fall, datorn). Bilden på en 720p LCD-skärmen har 720 olika linjer som utgör dess bild. En 1080p LCD-skärmen har 1080 olika linjer som utgör dess bild.

  Medan båda resolutionerna erbjuder HD-video, endast 1080p LCD-enheter kommer att erbjuda full kvalitet, okomprimerad video på grund av den ytterligare rader som utgör bilden över en 720p set.
  2.
  Titta på storleken på din enhet. Precis som vanliga katodstrålerör TV-apparater och datorskärmar, är storleken på en LCD-skärm mätt diagonalt. Att bestämma storleken, tar ett måttband och mäta från nedre vänstra hörnet av skärmen för att det övre högra hörnet på skärmen. Normalt typ av LCD-bildskärmar varierar mellan 13 inches och 30 inches i storlek.
  3.
  Undersöka behovet av att se vilka typer av video ingångar du har tillgängliga att använda. En standard LCD datorskärm kommer att ha en videoingång för datorn, och det är det. Men high-end LCD enheter har flera olika typer av video-ingångar, så att du kan lägga till så många enheter som du vill din konfiguration. En high-end LCD-enheten kommer att ha flera ingångar för komponentvideo och HDMI-ingångar video för kommunikation med enheter som Blu-ray-spelare.
  4.
  Titta på kontrastförhållande på någon LCD-enheten du vill köpa. Den kontrasten beskriver hur naturliga färgen svart ser på en skärm jämfört med den vita färgen. På en perfekt bild, bör svarta vara mörk och rik och vita ska vara klart. Om din LCD-enheten har en låg-kontrast (någonstans i intervallet 10000:1), kommer nivån av svart på skärmen ser inte så mörkt som det skulle göra om du tittar på ett objekt i verkligheten. Den svarta kommer att vara lättare än den normalt skulle vara. Men om din LCD-enheten har en kvot någonstans i 80,000:1 sortiment, kommer du få en naturligare bild.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:felsökning av en trådlös USB-mus som inte redovisas

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en dator till en befintlig cox kabel
 • hur man kan jämföra trådlösa bärbara data kort
 • nackdelarna med mobila datorer
 • hur man byter ett grafikkort i en bärbar dator
 • Hur du tar tangentbordet ut på en IBM thinkpad 380d bärbar dator
 • hur man installerar drivrutiner för en HP Deskjet 5150 skrivare
 • Hur man skaffar en installationsdiskett för en Lexmark x63 skrivare
 • Lägga till en USB med controller förlängning
 • hur man använder USB-minnet
 • hur man kopplar datorer med en USB-kabel