Dator > hur man reparera en bakgrundsbelysningen på en LCD-skärm

 • hur man reparera en bakgrundsbelysningen på en LCD-skärm


 • En LCD-display används en CCFT (kall-katod lysrör) lykta, känd som bakgrundsbelysning, att visa bilder på skärmen. Ljuset från lampan är jämnt fördelad över hela panelen genom lager av tunn folie. Bakgrundsbelysningen i en LCD-skärm typiskt fel på grund av problem med en komponent som kallas omriktaren, eller lyktan själv. LCD-skärmens bakgrundsbelysning problem kan åtgärdas genom att ersätta utslitna kablar, omriktaren eller en lampa. När demonteras, är processen liknande för bärbara datorer och stationära datorer.

  Du behöver:
  LCD-skärm
  . Ersätter bakgrundsbelysningen.
  Ersättning inverter.
  Skruvmejsel.
  Lödkolv och klistra.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort batteriet från dess kammare. Ta isär skärmen församling genom att ta bort LCD-panelen från den bärbara datorn höljet. Leta skruvar på ramen (plastramen gränsar skärmen) och ta bort dem för att lossa skärmen från plasthölje. Vissa bärbara datorer har dolt skruvarna under gummitätning, som du kommer att behöva bända upp att exponera skruvarna.
  2.
  Använd en liten, platt föremål för att lossa skärmen från ramen. Placera den mellan LCD-panelen och ramen och försiktigt arbeta dig runt ramen för att lossa den. Lyft ramen försiktigt från botten centrum för att få tillgång omriktaren bifogas LCD-panelen. Koppla dess kablar och infogar en ny inverter, om skärmen visar bilder som vanligt, kan du fixa bakgrundsbelysningen problemet genom att helt enkelt byta ut omriktaren
  3
  Lossa video-och strömkablar från. . LCD-skärmen. Temporärt använda en separat uppsättning kablar och kontrollera att LCD-skärmen visar bilder, om den gör det, betyder det att kablarna var problemet och att du inte behöver byta bakgrundsbelysningen eller omriktaren. På denna punkt har du testat kablar och omriktaren för problem, och den enda lösningen ersätter bakgrundsbelysningen lampan.
  4.
  Bort klibbiga band från baksidan av LCD-panelen, och Unglue kablar som är anslutna till band. Behåll band för användning i återmonteringen processen. Försiktigt ta bort de små, gröna kort (inverter) från baksidan av panelen. Släpp LCD-panelen från dess metallram genom att lossa spärrarna längs kanterna, var försiktig när du hanterar den exponerade skärmen för att förhindra kontaminering
  5
  bort de lager av genomskinliga folien från LCD-skärmen. . skärmen. Du har nu tillgång bakgrundsbelysningen lampan. Släpp lampan från sitt innehav mekanism och ta bort den. Ta bort gummitätningar som täcker de två ändarna av lampan, och unsolder kablarna fästas antingen slut.
  6.
  Ta med nära lampa till kablar och resolder dem till lämpliga slutar den lampa. Byt gummitätningar och montera lampan.
  7.
  Återmontera LCD-skärmen och fäst den i den bärbara datorn. Sätt i alla kablar och dra åt alla skruvar innan du slår på datorn.

  Tips och varningar


 • Demontering en LCD-skärm är en direkt process. Försök inte detta om du inte är van att hantera elektroniska komponenter, eller om du inte är säker på processen.
 • Om du plocka isär din LCD-skärm kommer tillverkarna inte garantin även om du fortfarande är i garantiperioden.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar en HP PSC 750 skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en dator grafikdrivrutin till 64 MB
 • hur man installerar minne i en Compaq Armada E500
 • hur man installerar en Xbox-hårddisk på en dator
 • hur man installerar min dell skrivare tillbaka till min pc
 • hur man sätter musik på ett minneskort till en mobiltelefon
 • kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?
 • hur man beräknar antalet watt på en PC
 • rensar en film från en CD
 • hur man använder en kamera på Skype
 • hur man rengör tangentbordet på en PC