Dator > fördelar och nackdelar med magnetiska

 • fördelar och nackdelar med magnetiska


 • Du behöver:
  Vanligt, vitt papper

  Mycket av dagens virtuella lagring finns inom gränsen för magnetisk lagring. . Dominerande den senare hälften av 20-talet, verkade denna typ av lagring första på 1950-talet. Magnetiska beror på elektromagnetism. Denna teknik har många fördelar, såväl som vissa nackdelar, vilket är anledningen till år 2010, har många typer av magnetiska fått ge vika för lite nyare och mer förbättrad teknik.

  Disketter

  En av de mest populära typer av magnetiska var disketter, som idag blivit föråldrade på grund av mer avancerad teknik. Disketter var fördelaktiga när på grund av deras låga kostnad och är lätta att göra. De spelade in data med hjälp av en magnetisk huvud och roterande media. Deras första framträdande var 1970, följt av modifierade versioner, till mindre, mer lätthanterliga 3 1/2-inch version kom ut 1980, enligt Accurite Technologies, accurite. com.

  Floppy diskar hade nackdelar såsom låg lagringskapacitet-som endast tillät 1,44 megabyte som ska lagras, vilket resulterar i dem snabbt bli obsolet genom CD-skivor. De hade också låg dataöverföringshastigheter, vilket innebär att de tog lång tid att överföra data mellan olika källor.

  Magnetband

  annan typ av magnetisk lagring som har blivit nästan föråldrad är magnetband. Magnetband användes främst inom film och band musik. Denna teknik var särskilt populär under 1980-talet och början av 1990-talet. Enligt British Broadcasting Association (BBC), den första videobandspelare infördes år 1956, och kosta ungefär $ 100. 000. Tekniken slutligen utvecklats till VHS-format på 1980-talet, som blev standardformat för videoband.  Magnetband var fördelaktigt när den infördes eftersom det var mycket liten och tunn. Det kan även upplösas på sig själv, och därför används det ett begränsat utrymme. Precis som andra magnetband teknik, hade flera nackdelar också. Dessa inkluderar hållbarhet, och om någon del av bandet är skadat eller trasigt, kan det leda till att hela roll är värdelös. Det finns också bara en liten mängd utrymme för att spela data på magnetband.

  Hårddiskar

  Hårddiskar är vanligt förekommande inom datorer. De var först infördes 1957, är extremt opraktiska och ofördelaktig vid tidpunkten på grund av sin stora 24-tums diameter. De ursprungligen kunde hålla 5 megabyte av information.  hårddiskar har förändrats enormt och har utvecklats till en mer än $ 30 miljarder dollar per år inom branschen med den utbredda användningen av datorer över hela världen, enligt University of Georgia webbplats. De erbjuder hög hastighet tillgänglighet och är billiga att göra. Ibland hårddiskar är risk för fel, men har tekniska framsteg gjort dem mer tillförlitliga.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur är en bärbar dator hållbart?

Relaterade artiklar


 • hur man kan övervaka den vippströmbrytare på en Dell Latitude D800 laptop
 • Maxtor hårddisk diagnosverktyg
 • HP kompatibla tonerkassetter
 • vad är inne i en CD-brännare?
 • Hur konvertera en cd-brännare till en DVD-brännare
 • hur man ändrar en Intel iMac enhet
 • instruktioner för universell bläckpatroner
 • hur man återställer filer från en NTFS-partition
 • hur du skickar ett fax från datorn till Canon MultiPASS MP390
 • typer av tryckerier och användningsområden