Dator > fördelar och nackdelar med compact flash-enheter jämfört med hårddiskar

 • fördelar och nackdelar med compact flash-enheter jämfört med hårddiskar


 • Du behöver:
  Quickcam Orbit webbkamera
  . Installations-CD.

  Hårddiskar är en viktig del av alla datorer. Hårddiskar finns i två olika versioner: inre och yttre. Interna hårddiskar köra dag till dag aktiviteter på datorn. Externa hårddiskar ger ytterligare datalagring för en dator. Flash-enheter är också en sorts extern hårddisk, men i stället ansluta till en extern strömkälla, de springer bort datorns strömkälla via en USB-port. Båda typer av enheter har sina fördelar och nackdelar.

  Lagringsutrymme

  Externa hårddiskar normalt kan hålla stora mängder data och filer än flash-enheter. Detta beror främst på deras större storlek. Mer lagringsutrymme passar inuti en hårddisk, vilket är varför det oftast kan hålla mer data. Men en del flash-enheter ha nästan lika mycket som hårddiskar. Alla datorer behöver någon typ av hårddisk att fungera, och ett flashminne är ännu inte kan starta en dator eller värd ett operativsystem.

  fysisk storlek

  Hårddiskar är mycket större än flash-enheter. Denna storlek differential har fördelar och nackdelar på båda sidor. Den mindre storleken på en flash-enhet som gör det lättare att transportera från en plats till en annan. Det kan dock också gå vilse mycket lättare, och om den är kvar i en ficka, kan det bli tvättas, vilket kan skada systemet. Den större storleken på hårddisken gör det svårare att förlora men mycket svårare att transportera från en plats till en annan.

  Bilagor

  Hårddiskar kräver en elektrisk källa för att slå på och bearbeta information. En flash-enhet verk från den elektriska anslutningen finns i datorn. Medan en flash-enhet inte kan fungera utan anslutning till en hårddisk, kan vissa externa hårddiskar arbete utan närvaro av en extra dator.

  File Transfer

  Det är lätt att överföra filer fram och tillbaka från en hårddisk till en dator och från en flash-enhet till en dator. I de flesta situationer överföringshastigheten är exakt densamma för båda formaten. Men flash-enheter är svårare att komma åt via en nätverksanslutning. Hårddiskar är enklare att ställa upp med en nätverksanslutning eftersom de är mer fasta fixturer till datorn. Vissa nät kan inte erkänna närvaron av en flash-enhet.

  Andra överväganden

  Hårddiskar vanligtvis varar längre än flash-enheter om de är omhändertagna. Det faktum att flash-enheter är små och bärbara ökar också möjligheten att flash-enheten kommer att få förstördes eller skadades, leda till förlust av data. Flash-enheter är oftast billigare än hårddiskar. Både hårddiskar och minnen är utmärkta sätt att lagra data eftersom den information de lagrar kan inte repas eller dammiga.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man kan öka laptop skärmens ljusstyrka

Relaterade artiklar


 • hur reparera en sprucken LCD
 • hur man skriver ut visitkort på en R320
 • Lexmark X8350 skrivare operativsystem krav
 • hur man flasha BIOS-enheten FRM flash
 • hur till återvinna från en HP hårddiskkrasch
 • hur man byter en hårddisk i en Compaq Presario m2070ea
 • hur man återställer filer från en sanerad hårddisk
 • Hur man överför laptop data till en ny hårddisk
 • dator definition av SDRAM
 • delar av datorn & deras användning