Dator > Canon bläckstråleskrivare S300 felsökning

 • Canon bläckstråleskrivare S300 felsökning


 • Canon S300 är en Bubble Jet-färgskrivare som kan skriva ut på upp till 11 sidor per minut i svartvitt och upp till 7,5 sidor per minut i färg. Den använder en USB-kabel. Om du får problem med S300, utföra felsökning åtgärder för att identifiera möjliga orsaker till problemet. Efter att ha hittat orsaken till ett problem, genomföra felsökning process för att lösa problemet
  1
  Kontrollera strömmen kabeln om skrivaren inte startar. Se till att den är ansluten till fullo till ett fungerande eluttag. Se till att USB-kabeln är ordentligt ansluten till både skrivaren och datorn.
  2.
  Kontrollera att S300 har valts som skrivare för din dator. Öppna dialogrutan Egenskaper för skrivare och kontrollera skrivarinställningarna. Klicka på "Skriv ut"-länken i alla program. Klicka på "Canon S300" i fältet "Namn". Klicka på "Egenskaper".
  3.
  Skriv ut ett mönster munstycke kontrollera om utskrifterna är otydliga eller färger skrivs ut felaktigt. Fyll ett vanligt brevformatet i skrivaren. Öppna dialogrutan Egenskaper för skrivare. Klicka på "Underhåll" fliken. Klicka på "munstyckskontroll. " Mönstret skrivs ut. Tryck på "OK" på skärmbilden för bekräftelse.
  4.
  Undersök Testmönstret att se om bläck släpper ut ordentligt. Inspektera de horisontella och vertikala svart, cyan, magenta och gul linjer. Om någon av raderna saknas måste skrivhuvudet för färgen som ska rengöras. Granskar mönstren märkt "A" till "F. " Om några av dessa mönster är ojämn, måste skrivhuvudet för färgen anpassas.
  5.
  Rengör skrivhuvudena om Testmönstret visar det behövs. Öppna dialogrutan Egenskaper för skrivare. Klicka på "Underhåll" fliken. Klicka på "Rengöring". Välj munstyckena som ska rengöras. Välj "Alla munstycken" för att rengöra alla skrivhuvuden. Klicka på "Kör". Klicka på "OK" när bekräftelsemeddelandet visas.
  6.
  Rikta in skrivhuvudena om Testmönstret indikerar anpassning behövs. Öppna dialogrutan Egenskaper för skrivare. Klicka på "Underhåll". Klicka på "skrivhuvudena. "Skrivaren skriver ut en justeringssida. Ange radnumret för den linje mönster som ser det mest korrekta. Klicka på" OK "för att slutföra skrivhuvudena.
  7.
  Tillbaka skrivaren patroner om färgerna är blekta eller randiga även efter rengöring av munstyckena. Låga eller tomma bläck kommer att hindra färger från fullt ut.
  8.
  Kontrollera papper om utskriften ytor kommer ut repas. Om papperet är skrynkligt, vända på papperet eller använd platt papper.
  9.
  Stäng av skrivaren om skrivaren stannar mitt i ett utskriftsjobb. Om skrivhuvudet blir överhettad skrivaren avbryta utskriften. Låt skrivaren vara avstängd i minst 15 minuter för skrivhuvudet svalna. Slå på skrivaren för att återuppta utskriften.
  10.
  Rensa papperstrassel när de inträffar. Dra ut papperet från antingen arkmataren eller papper utmatningsfacket, vilket som är lättare att komma åt papper som fastnat från. Öppna den främre luckan och dra ut eventuella interna fastnat papper. Stäng av skrivaren och tillbaka på om papperet inte kan tas bort. Skrivaren kommer automatiskt att mata ut papperet. Stäng den främre luckan.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:vad är det billigaste sättet att bygga en dator för vidareförsäljning?

Relaterade artiklar


 • Dell Inspiron 1150 hårdvara felsökning
 • vad är det billigaste sättet att bygga en dator för vidareförsäljning?
 • hur ta reda på vilka bärbara datorer en DVD-ROM kommer att passa
 • hur du sparar data när datorns operativsystem kraschar
 • hur man kopierar en mini dvd till en hårddisk
 • hur radera ditt operativsystem från din hårddisk
 • hur man partitionerar en disk partition för ytterligare operativsystem i Xandros
 • hur du installerar ett modem drivrutin på operativsystemet Vista
 • hur man bygger en Linux-dator
 • hur du tar bort ett operativsystem från en dual boot system