Dator > utrustning för skydd av datorutrustning

  • utrustning för skydd av datorutrustning


  • Du behöver:
    datorväska
    . Moderkort.
    Processor.
    Strömförsörjning.
    RAM.
    Optiska enheten.
    Hårddisk.
    Diskettenheten.
    MS-DOS startdiskett.

    Att bo i ett online-, teknik-beroende världen är det lätt att se varför säkerhet är en stor oro för datoranvändare. Många lagra extremt känsligt material på sina datorer-från finansiella dokument till familjehistorier och register sysselsättning. Även om det har alltid varit säkerhetsanordningar, såsom lösenord lås, på plats är antalet produkter avsedda för hårdvara skydd växer. Datoranvändare kan välja från en mängd olika skyddsanordningar, från in-hårdvara utrustning till sina egna fingertoppar.

    UPS

    En UPS, eller oavbruten energiförsörjning, är en stor beskyddare för hårdvara, speciellt när det gäller en grand systemfel beroende på väder incidenter. Katastrofala väder happenings, såsom tornados, åska och orkaner kan orsaka en omedelbar förlust av makt. Med hjälp av en UPS tillhandahåller en kort tid för att datorn ska fortsätta att köra och säkerhetskopiera filer efter de viktigaste el går förlorad. UPS skyddar även mot överspänning, t. ex. när elen kommer tillbaka automatiskt efter en storm.

    Chip Vakter

    Det kan låta ineffektivt att installera datorchips med kända buggar att sakta ner en processor, men enligt Physorg . com är tekniker på Intel just detta. Chip vakter installeras i datorer utgör en typ av "virtuella stängsel" runt vilka hackare inte kan komma in. Den lilla chip läggs till processorn och är konfigurerad för att byta till säkert läge drift när den känner av ett hot. Chipet är osynlig för användarna och kan styra alla datorer fungerar utan avbrott. Det blockerar en hacker inträde i hårdvaran.

    Fingerprint Reader

    tekniskt kunniga datoranvändare kommer att uppskatta den högteknologiska funktioner för en USB-fingeravtrycksläsare som hårdvara skyddsanordning. Där hackare kan köra program för att avgöra en dators lösenord, någon som anställer en fingeravtrycksläsare är säker på att hennes filer är säkra. Användare har också en mindre lösenord att komma ihåg. En fingeravtrycksläsare kan också konfigureras för att stödja flera utskrifter-öppna en uppsättning filer eller program för varje. Enheten ansluts till en dators USB-port (standard på alla PC och laptop) och blockerar phishing, virus och mycket mer.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:bläckstråleskrivare vs Deskjet-skrivare





Relaterade artiklar


  • Hur konvertera mp4 till Windows Media
  • hur du ställer in en LCD-monitor med en bärbar dator
  • hur man uppgraderar en Compaq Presario
  • hur man får in bios på en IBM Thinkpad T42
  • hur man använder HDMI på en bärbar dator
  • skillnaden mellan optisk och lasermöss
  • hur man fixar en högt fläktljud i en Dell-dator
  • hur man målar en repad laptop täcka
  • hur Unformat SD-kort
  • hur man identifierar värden RAM-minne