Dator > hur man håller den datorn virus fri

  • hur man håller den datorn virus fri


  • Det har nog hänt oss alla minst en gång sedan äger en dator. Din dator blir infekterad med ett virus, detta är mycket frustrerande och lämnar dig med en dator som inte fungerar eller inte fungerar till sin fulla kapacitet.
    Det kan vara ett virus som raderade hela hårddisken, när du öppnade upp ett mail med några catchy titel som gjorde dig intresserad eller en enkel virus som stör den normala vardagen fungerar själva datorn. Hur som helst kommer detta att bidra till att minimera risken att det händer att igen.

    Du behöver:
    Virusskydd
    . Säkerhetskopiera hårddisken.
    Tid.


    1.
    Kom ihåg att oavsett vad du gör och även i att följa dessa steg, du finns fortfarande risk för kontakt med datavirus. Men med dessa steg kommer du att sänka den chansen betydligt. Först måste du veta de vanligaste typerna av virus att veta vad som finns därute. Detta hjälper dig att identifiera dem direkt

    trojanska hästar. Dessa brukar komma i form av e-post och förklär sig som något önskvärt. De brukar inte replikera, men de utlösa förödelse på din dator genom att infektera filer och förstöra data. Gör den till en av de otäcka virus för att fånga

    Worms:. Dessa är de du har säkert hört det mesta av. Dessa kan replikera och gå in på din hårddisk samt till alla i din adressbok och skapa en mardröm.

    Filer smitta är parasiter som fäster programfiler och infektera datorn när programmet startas. Aj detta låter även ful.
    2.
    Just nu du tänker hur ska du skydda dig? Tja först ut att du vill se till att du har någon form av virussökning och köra det minst tre gånger i veckan och ett annat sätt är att vara försiktig. Ladda ner filer borta från Internet kan resultera i virus, så se till att du vet vad du laddar ner och om det är en ansedd webbplats. När du har tagit detta steg och dess hämtat köra virussökning att fånga några virus som kan ha färdats så med hämtningen.
    3.
    Var försiktig när du öppnar e-post. Du vill undvika att öppna e-postbilagor som slutar med. Exe,. Com,. VBT förlängningar, och se upp för konstiga ämnen, titlar och även ens att få ditt namn i ämnet etc. Om du inte känner igen avsändaren du " re bättre att inte öppna e-post. Så länge du inte öppnar den bifogade filen du är säker. Det finns även e-post program som tillåter dig att läsa e-post utan att öppna det. Om du fortfarande är osäker på avsändaren sedan bara enkel radera e-post och inte ta chansen eller risken.
    4.
    Ett av de bästa sätten att förebygga och minska chanserna att få ett virus är att installera en ansedd antivirusprogram som Norton, McAfee, Symantec eller AVG är några av de bästa. Dessa program kommer att hjälpa till att identifiera om datorn har smittats. Du vill också se till att hålla ditt virusskydd uppdaterat och även uppdateras med nya versioner. Detta kommer också att skydda datorn från skadliga virus.
    5.
    Annan sak att göra är att backa upp ditt operativsystem och alla viktiga data ifall du får ett datavirus. Detta kommer åtminstone en mindre huvudvärk att oroa sig för. Tja lycka till och hoppas du gillade den här artikeln.

    Tips och varningar


  • Kontrollera att du kör din virussökningar minst 3 gånger i veckan.
  • Se till att du uppdaterar virusdefinitionerna.
  • Öppna inte okända mail.
  • Var försiktig när du hämtar från webbplatser.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur konvertera en LAN-modem till ett trådlöst modem





Relaterade artiklar


  • hur man fixar blå skärm problem på en dator
  • hur man använder spöket för att klona en enhet
  • RCA pärla minneskort microSD felsökning
  • den bästa bärbara verktyg
  • Hur man använder en koreansk hangul tangentbord
  • hur man reparera en Deskjet-skrivare
  • Dell Inspiron bärbara kontrast och ljusstyrka hjälp
  • hur man hittar produktinformation på min dator
  • hur man gör en enhet primär boot
  • hur man radera en verksamhet macbook