Dator > vad är ett äpple PMU reset?

  • vad är ett äpple PMU reset?


  • PMU, eller Power Management Unit, på Apple-datorer är en liten dator i datorn som styr all makt funktioner på olika äldre-modellen bärbara Mac-datorer och stationära datorer. Dessa funktioner inkluderar sådana saker som start, avstängning och fläkt. En PMU reset är en steg-för-steg-process som användare tillbaka när datorn är påslagen funktioner till ett normalt tillstånd efter att datorn erfarenheter strömrelaterade oegentligheter

    processen för återställning

    På de flesta äldre Mac-datorer, till exempel PowerBook G3 och G4, PMU reset processen vanligtvis innebär först stänga av datorn, ta bort sladden nätadapter och batteri, Därefter väntar på upp till 15 minuter innan du kopplar tillbaka allt i.

    På PowerMac G4 och G5-datorer, knapp PMU reset process kan omfatta öppna datorlådan och trycka PMU "Återställ" som finns på moderkortet.

    orsaker

    Apple-användare som arbetar med äldre Mac-datorer kan ibland märker att deras datorer inte kommer att slå på eller stänga av eller att fläkten hastigheter upp till den grad att det låter som om det kommer att brinna ut. Dessa är tecken på ett internt problem med strömmen, som kan rättas till genom att återställa PMU.

    Andra tecken på att PMU kan behöva återställas inkludera problem med att hålla en PowerBook-batteriet laddas, oberäkneligt Problem med visning av belysning eller problem vakna en PowerBook efter återupptagande en sluten låda.

    Servicetekniker

    Om du märker att du fortfarande har makt-relaterade frågor efter nollställning av PMU, är det förmodligen dags att rådgöra med en certifierad Apple reparatör. I de fall där PMU kan återställas endast genom att öppna datorns chassi, kan en användare känner sig mer bekväma att ha hört en tekniker.

    Namnbyte

    Från och med slutet av 2005 PowerMac serie av datorer, och efter med Intel-baserade linje av Macintosh, omdöpt Apple PMU "SMC", eller system styrdon. Detta var bara en namnändring, eftersom SMC styr samma makt funktioner som PMU.

    Överväganden

    Om du äger en nyare Intel-processor-baserade Macintosh-dator och har fått höra att man ska återställa PMU eller SMC , först överväga om datorn verkligen har drabbats av makt-relaterade problem. PMU (eller SMC) bör inte godtyckligt återställas utan särskilda skäl, eftersom detta kan leda till andra problem.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man upptäcker dator spionera på en Mac





Relaterade artiklar


  • hur du justerar bildformatet på en LCD
  • hur man byter primär och sekundär bildskärmar
  • hur du tar bort alla partitioner och lägga till NTFS-partition
  • define grafikkort
  • hur man gör skärmen passar in i bildskärmen när du använder en dockningsstation
  • användningsområden för gamla intel imac
  • hur man skapar en mac startdiskett
  • diy bärbara datorns tangentbord
  • hur man byter en LCD på en Toshiba
  • hur du tar bort skrivarkön från Windows XP