Dator > hur man byter CPU i en MacBook

 • hur man byter CPU i en MacBook


 • Apple MacBook är en elegant och pålitlig bärbar dator som kommer installeras med en stor mängd program och funktioner. Och alla dessa komponenter drivs av en intern CPU ligger på datorns interna logikkortet. Tyvärr var denna processor inte avsedd att avlägsnas från moderkortet, så du måste byta ut hela styrelsen att fastställa en skadad eller trasig CPU. Den goda nyheten är att du kan öppna MacBook själv och byta logikkortet på egen hand med lite tid och koncentration.

  Du behöver:
  platt skruvmejsel
  . Stjärnskruvmejsel.
  Mål öppnaren verktyg.


  1.
  Stäng av datorn, stänga den och placera den vänd nedåt på ett bord. Sätt spetsen på din platt skruvmejsel i spåret i batteriet låset, som ligger strax till vänster om den rektangulära batterifacket och vrid den för att låsa upp batteriluckan. Lägg kåpan åt sidan och lyft ut batteriet ur facket.
  2.
  Leta de fyra skruvarna på toppen av batterifacket. Använd din Phillips skruvmejsel för att alla fyra skruvarna. Ta bort de två yttersta skruvarna på batteriet kontakten sidan av batterifacket och ta sedan bort den andra, fjärde, sjunde och nionde skruvar på botten av batterifacket.
  3.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att de tre skruvarna ovanför batterifacket på baksidan. Vänd sedan datorn högra sidan uppåt.
  4.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att de två skruvarna på höger sida av basen av den bärbara datorn. Dessa skruvar sitter nära hörnet, precis under skivenheten. Vänd sedan datorn runt och ta bort de fyra skruvarna på baksidan av datorn nära skärmen gångjärnet. Två av dessa skruvar sitter på det vänstra hörnet av den bärbara datorn, de andra två i det högra hörnet.
  5.
  In spetsen på din plastlåda öppnare verktyg i skarven mellan övre och nedre fall av datorn. Ett fall öppnaren verktyg kan köpas på någon elektronik butik. Sedan arbeta dig runt målet förrän topp lossar från botten.
  6.
  Använd dina fingrar för att lyfta upp framsidan av det övre fallet och dra den enda bandet som går från botten av logikkortet på undersidan av tangentbordet. Ställ upp för datorn åt sidan. Logikkortet kommer nu att synas i datorns interna chassi (ram).
  7.
  Hitta metallkontakterna baren som löper längs logikkortet på vänster sida. Använd din Phillips skruvmejsel för att de tre skruvarna på baren och sedan använda spetsen på din platt skruvmejsel för att bända upp den tjocka svarta högtalarkabeln i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Ta bort skruven som håller högtalaren på plats i det övre vänstra hörnet och ta bort högtalaren. Nu lyfter metall stången från moderkortet och ställ den åt sidan.
  8.
  Använd spetsen på din platt skruvmejsel för att bända upp den tjocka svarta kabeln som ligger i botten- vänstra hörnet av logikkortet. Använd sedan din Phillips skruvmejsel för att den enda skruv som ligger i mitten av logikkortet på botten, den enda skruv i det nedre högra hörnet av styrelsen, och den enda skruv som finns i mitten av brädet på toppen.
  9.
  Använd fingrarna för att greppa logikkortet av den högra sidan, ta bort omriktaren kabel upptill och lyft logikkortet ur datorn. Ersätt den med den nya logikkortet (finns från Apple återförsäljare eller online), som innehåller en ny CPU och återmontera din bärbara dator i omvänd ordning du tog isär den.

  Tips och varningar


 • Öppna din MacBook täcks inte av garantin du kan ha på enheten.

Previous:nothing Next:Cordless Keyboard instruktioner

Relaterade artiklar


 • vad är en seriell skrivare?
 • hur man fyller Dell-skrivare
 • Hur du tar isär en bärbar dator
 • hur man väljer datorskärmar
 • Cordless Keyboard instruktioner
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc
 • hur man installerar en Epson POS-skrivare
 • Lägga till en nätverksskrivare på Vista
 • hur fylla bläck i en Canon-skrivare
 • hur du ansluter en skrivare till en HP laptop