Dator > Hur du tar isär en bärbar dator

 • Hur du tar isär en bärbar dator


 • Det finns många skäl att ta isär en bärbar dator. Du kan behöva ersätta dåligt fungerande hårdvara. Du kan behöva lägga till nya komponenter till din laptop. Eller kanske du bara nyfiken på vad som gör din laptop arbete. Oavsett omständigheterna, demontering Dell inte är lika skrämmande som man kan tro. Allt du behöver är några grundläggande verktyg och grundläggande förståelse för din bärbara dator hårdvara

  Du behöver:.
  Skruvmejsel
  . Stjärnskruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, koppla ur strömkabeln och ta ut batteriet och all kringutrustning. Det är inte en allmän praxis att plocka isär någon elektronisk apparat som fortfarande är ansluten till en strömkälla.
  2.
  Placera den bärbara datorn nedåt och ta bort de två skruvarna säkra Wi- Fi panelen. Avlägsna enda skruv säkra panelen minnet, och sedan ta bort de två skruvarna säkra hårddisken panelen. Ta bort alla tre paneler och ställ dem åt sidan tillsammans med skruvarna.
  3.
  Koppla de två antennkablar (en blå, en vit) från ditt trådlösa kort.
  4.
  Bred spärrarna på vardera sidan av RAM-modulen. Försiktigt bort det från minnet facket och ställ den åt sidan.
  5.
  Avlägsna de tre skruvarna säkra hårddisk (två på toppen, en i nedre vänstra hörnet) och sedan lyfta den svarta fliken för att koppla hårddisken från logikkortet. Ta bort hårddisken helt från den bärbara datorns ram.
  6.
  Ta bort den inre krysskruven säkra DVD-enheten till den bärbara datorn bas, sedan försiktigt dra DVD-enheten från den bärbara datorn ram och som det åt sidan.
  7.
  Avskaffa de återstående omärkta skruvarna från botten hölje av den bärbara datorn.
  8.
  bort de två svarta Phillips skruvarna till gångjärnen på plats på baksidan av den bärbara datorn.
  9.
  Använd en liten skruvmejsel för att bända upp på tangentbordet bezel. Var noga med att inte bryta bezel med skruvmejseln. Tangentbordet ramen är en liten plast remsa mellan tangentbordet och den bärbara datorn displayen.
  10.
  Ta bort de fyra skruvarna säkra tangentbordet till den bärbara datorn bas under tangentbordet bezel. Skjut tangentbordet mot skärmen, sedan försiktigt lyfta tangentbordet och lägg det upp och ner på handledsstödet. Det finns ingen bandkabel för att koppla från tangentbordet.
  11.
  Koppla de två LCD-kablarna sedan helt ta bort displayen från den bärbara datorn basen.
  12.
  Ta bort
  de sex skruvarna från toppen laptop församling. Dessa skruvar sitter längst upp på den bärbara datorn bas där LCD bifogades. Lyft sedan upp på toppen montering, ta bort den från den bärbara datorn basen och den åt sidan.
  tretton.
  bort de fyra skruvarna säkra kylflänsen och sedan ta bort den från logikkortet. När det gäller Dell laptop, är kylflänsen en anordning som liknar en stjärna och har en koppar bit sticker ut från den. Det ligger nära centrum av logikkortet.
  Fjorton.
  Bort de fyra skruvarna säkra kylfläkt, dra ut fläktkabeln från moderkortet.

  15.
  bort de två svarta Phillips skruvarna till uppringt modem och ta bort det från logikkortet. Ta bort de sex skruvarna säkra PCMCIA-facket styrelsen (den gröna kretskort att uppringningsmodem var knuten till). Ta bort PCMCIA-kortplatsen styrelsen från logikkortet.
  16.
  Ta bort alla återstående skruvarna som logikkortet till botten laptop höljet, sedan försiktigt bort logikkortet och placera den på ett säkert plan yta.


Previous:nothing Next:hur du uppgraderar CPU på en pc

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en skrivare till en HP laptop
 • Så här åtgärdar du papperstrassel i en Canon-skrivare
 • Hur du donerar alla typer av skrivare patron till en välgörenhetsorganisation
 • Hur konvertera en HP allt-i-ett-skrivare till trådlösa
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc
 • hur man installerar 9800 GX2 grafikkort
 • hur du skriver ut kuvert på en HP 970 skrivare
 • Hur du ser att en laserskrivare tonerkassetten är tom
 • hur man fyller Dell-skrivare
 • hur ta reda på bläcknivåerna i en HP-skrivare