Dator > RAM skillnader på grundval av uppgifter tillgång

 • RAM skillnader på grundval av uppgifter tillgång


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  Random Access Memory (RAM) är ett datorminne som datorprogram kan använda. . Det kan data nås t som helst, oavsett dess RAM läge och utan fysisk förflyttning av läshuvud till den plats som innehåller data. Detta gör RAM snabbare, och därmed mer lämpade, än andra typer av minne för att användas som den primära datorn minne.

  FPM DRAM

  FPM DRAM, eller snabbspola Page Mode Dynamic Random Access Memory, var den ursprungliga typen av dynamiska RAM. Den ger tillgång till data genom att cykla genom alla kolumner minnesplats och rader tills önskat lite data hämtas, och sedan upprepa processen för nästa bit av data. Data från varje bit är läst och sedan bearbetas innan vi går vidare till nästa bit, vilket gör det ganska långsamt med dagens mått, trots sitt namn. Det kan leverera data tillgång hastigheter på upp till 176 MBps.

  EDO DRAM

  Extended Data Out Dynamic Random Access Memory eller EDO DRAM använder samma behandlar begrepp som används av FPM DRAM, cykla genom alla minnesceller av rader och kolumner tills önskat lite hittas. Skillnaden är dock att vid lokalisering av adress första biten, inte vänta tills den första biten är helt bearbetas och omedelbart går vidare till lokalisera adressen till nästa bit, vilket resulterar i ett förbättrat resultat under att levereras av FPM DRAM, med överföringshastigheter på L2-cache på upp till 264 MBps.

  SDRAM

  ständiga för Synchronous Dynamic Random Access Memory, använder SDRAM en teknik som kallas burst mode att ge höga prestanda. Konceptet är att oftast är de begärda uppgifterna finns i RAM-minnet i ordningsföljd. Således, på att lokalisera den första biten, stannar den på samma rad och snabbt kontrollerar bitar genom att ändra kolumnerna bara, alltså läsa nästa celler sekventiellt. Detta är bland de vanligaste typer av RAM som används och erbjuder dataöverföringshastigheter på upp till 1,066 Gbps.

  DDR SDRAM

  DDR betyder Double Data Rate. Det förbättrar ytterligare på SDRAM genom att data som skall läsas gånger per varje klockcykel, istället för en gång som i fallet med vanliga SDRAM. Detta förbättrar avsevärt prestanda och möjliggör maximal överföringshastighet på upp till 3. 2 Gbps. DDR och dess efterföljare DDR 2 har blivit minne som standard, är verksamma på samma centralt begrepp endast med mer kapabla hårdvara, leverera hastigheter på ca 8 GB /s som anges på Technibble. Den senaste utvecklingen i den här raden av minne, som kallas DDR 3, lovar över 12 Gbps.

  RDRAM

  Till skillnad från tidigare typer av DRAM, som alla har varit att förbättra på samma centralt begrepp, använder Rambus DRAM eller RDRAM en olika arkitektur. Den använder en speciell databuss kallad Rambus kanal för att komma åt minnet cellerna i hög hastighet parallellt med hastigheter på upp till 6. 4 Gbps med vidareutvecklas versioner på samma koncept som kallas XDR DRAM och XDR2 DRAM eller eXtreme Data Rate DRAM 1 och 2 erbjuda ännu högre hastigheter. Eftersom extra energi används av de specialiserade Rambus kanal gränssnitt, RDRAM-moduler som kallas RIMM värms upp snabbare och kräver extra kylning.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man kan få en dålig intern hårddisk med en yttre

Relaterade artiklar


 • hur man skär en metall pc fall
 • hur man bygger en egen cool pc
 • hur du tar bort Widcomm Bluetooth stack helt från Windows XP
 • hur man använder mobila enheter
 • hur du tar bort videodrivrutinerna
 • förteckning över 64-bitars processorer
 • hur man skapar en bootbar USB för minne i XP
 • hur man installerar drivrutiner för Virtual PC
 • hur du gör din bärbara dator Wireless-N kompatibel
 • hur man formaterar om en Dell Inspiron 1501 hårddisk