Dator > vad är en thinkpad?

 • vad är en thinkpad?


 • ThinkPad är ett varumärke av bärbara datorer från elektroniktillverkning företaget Lenovo. Ursprungligen producerad av IBM, har ThinkPad-serien med jämna mellanrum uppdaterats under årens lopp att den senaste hårdvara och operativsystem, vilket gör dem lämpliga för professionella och personliga användare såväl

  Du behöver:. .
  Liten skruvmejsel ställa
  Datorväska.
  Moderkort.
  Minne.
  Hårddisk.
  DVD-brännare.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.

  Historia

  IBM första producerade ThinkPad bärbara datorer 1992. Under hela 90-talet, använde IBM nya processorer, hårddiskar och färgskärmar LCD i varje översyn av ThinkPad. Datorerna drev också den senaste versionen av Microsofts Windows-operativsystem, till att börja med Windows 3. 1 på första ThinkPad-modeller. Under 2005 sålde IBM ThinkPad varumärke det kinesiska företaget Lenovo, som fortfarande producerar ThinkPad i partnerskap med IBM ingenjörer.

  Design

  Varje ThinkPad har inkluderat en färg-LCD (Liquid Crystal Display) skärm, med nyare modeller med skärmar som kan visa högre upplösningar och större färgomfång. ThinkPad är traditionellt svart, men modeller har använt olika material, inklusive titan, plast och magnesiumlegeringar i deras konstruktion. Detta ger ThinkPads en tålig fall, vilket gör dem attraktiva för yrkesverksamma för fältbruk. NASA har även skickat ThinkPads i rymden med astronauter.

  Funktioner

  Ett anmärkningsvärt inslag i många ThinkPad-modeller är tangentbordet. Vissa ThinkPad-funktionen särskiljningsförmåga "butterfly" tangentbord, som expanderar när den bärbara datorn öppnas för att producera ett tangentbord som är bredare än den bärbara datorn inneslutningen. Andra ThinkPad tangentbord kunde luta eller svänga för att producera en bekväm skriva vinkel. ThinkPads var också bland de första bärbara datorer att använda en pekpinne för inmatning. Senare modeller lagt till en styrplatta.

  Info

  I början av 2010, omfattar ThinkPad serien sex olika datorer. R-serien använder 2,8 GHz Intel Core 2 Duo-processorer och har antingen en 14,1 eller 15,4-tums skärm. SL-serien är avsedd för små företag och inkluderar en 2,53 Core 2 Duo-processor och en gigabit Ethernet-nätverk port. ThinkPad T-serien är en mer kraftfull verksamhet bärbar dator med 256MB ATI Mobility FireGL V5250 grafik. X-serien är en konsument-nivå laptop som väger endast 1,1 kg. X-serien Tablet tillför en pekskärm. Slutligen använder top-of-the-line W serie skärmar upp till 17 inches och en 7200 RPM hårddisk.

  Recensioner

  Sedan den första ThinkPads i början av 1990-talet har tester i allmänhet varit positiva. Teknik kritiker har åberopat ThinkPad's stela, hållbar konstruktion, tillförlitlighet och övergripande värde. Nya modeller har varit snabba att anta de senaste processorerna eller ingång och utgång hamnar, få ytterligare beröm. Ett klagomål är att ThinkPad mönster har förändrats mycket lite, med nuvarande modeller som liknar gamla, föråldrade maskiner.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:saker du kan göra med en gammal laptop moderkort

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP 820 CSE skrivare
 • hur du uppdaterar drivrutiner Ethernet-kontroller
 • hur man ansluter HP laptop tv s-video
 • vad är en thinkpad?
 • instruktioner för hur att fylla en patron Lexmark skrivare 29
 • hur du installerar ett PCI grafikkort i en port 300le
 • hur du uppdaterar en gammal dator med en Celeron-processor
 • hur du uppdaterar video & ljudkortsdrivrutiner för Majestic schack
 • hur man kan återställa en Dell Latitude C600 till fabriksinställningarna
 • Hur man använder en port Kingston USB