Dator > datoranslutning typer

 • datoranslutning typer


 • Anslutningar till datorer brukar kallas portar, även om de kan också kallas uttagen. I de flesta fall anslutningsportarna gör att du kan bifoga andra delar av hårdvara till en dator att dela data. Anslutningstyper ständigt utvecklas som nyare och snabbare teknik blir tillgängliga

  USB

  Innan USB (Universal Serial Bus), kämpade personer med två ganska långsam dataöverföring alternativ-den seriella porten och parallellporten. En USB-anslutning gör det enklare att ansluta kringutrustning till datorn och erbjuder mycket högre dataöverföring.

  PS /2

  PS /2 port anslutningar är fortfarande i bruk men bleknar i popularitet som USB tar över hanteringen gränssnitt med tangentbord, möss och andra insatsvaror och hårdvara.

  Telefon kontakter

  Called RJ-11 eller RJ-14, för enda rad eller två linje respektive dessa hamnar är på datorns telefonlinjen modem. Detta är vanligtvis en kort installerat i baksidan av datorn.

  Ethernet

  en Ethernet-port ser ut som en större version av telefonlinjen hamn och är det mest populära sättet att ansluta datorer i nätverk. Nätverk av mer än två datorer använder en router för att göra alla anslutningar arbete. En tråd går från Ethernet-portarna på alla datorer till routern.

  Video

  S-video och RCA-typ rymma ett brett utbud av videoutrustning anslutningar. Du kan koppla digitala videoapparater, TV-apparater och videokameror till datorn med hjälp av dessa portar. De är inte standard på många datorer så om du behöver dem du ofta att köpa ett grafikkort med dem och installera det.

  IEEE 1394

  IEEE 1394 är en snabb dataanslutning och används ofta för hantering av film och video eftersom många videokameror och typer av videoutrustning är utrustade med dessa portar. De flyttar också andra typer av data, såsom de från externa hårddiskar och tuners TV. Denna port kallas även iLink eller Firewire (Apples varumärkesskyddade namn) och förekommer normalt på baksidan av datorn. Datorer kommer inte alltid med dessa anslutningar, så du lägga till dem genom att installera ett kort som har Firewire-portar. Ibland kan dessa portar kommer att ligga på grafikkort, andra gånger kan du köpa dessa hamnar med på ett USB-kort

  Audio

  De flesta datorer levereras med två standard analoga ljud-portar. . Dessa är små, runda hål som får 1/8-tums pluggar. En port är för mikrofoner och en är för headset. Du kan också ansluta externa högtalare till headset-port.

  Högre prisklasserna ljudkort är utrustade med mini-optiska eller optiska digitala portar. Dessa gör att datorn kan hantera digitalt ljud från mottagare, inspelning däck och DVD-spelare. Mini-optiska är unikt eftersom det känner av om en perifer sker analogt eller digitalt och sedan ställer in datorn för att sköta ljudet därefter. Denna typ av hamn accepterar vanliga analoga kontakten samt mini optiska kontakten.

  VGA och DVI

  Du ansluter datorskärmar till VGA och DVI-portar. VGA-porten är de gamla övervaka anslutning som hanterar analoga videosignaler. DVI-porten används för HD-skärmar.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Avboka windows xp jobb print

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett moderkort i en Dell 2350
 • hur man byter de viktigaste hårddisken om datorn har två
 • hur man byter en Dell C400 moderkort batteri
 • hur man installerar en Xbox-hårddisk på en dator
 • Hur gör jag en 750W nätaggregat i en Dell OptiPlex 755?
 • hur man installerar en DVD-spelare i Windows XP
 • hur man överklockar ett EVGA GeForce 8800 GTS
 • hur reparera BIOS med en flash-enhet
 • Hur konvertera en mindre XM-kort till sd
 • hur man bygger en billig anpassad dator på nätet