Dator > Definitionen av ddram

 • Definitionen av ddram


 • DDRAM är en akronym för Double Data Rate-Synchronous DRAM (Dynamic Random Access Memory). Det är en typ av RAM-minne (RAM) som används mycket i persondatorer. DDRAM använder relativt lite ström, och används ofta i bärbara datorer. DDRAM är också ofta kallas SDRAM II eller DDR-SDRAM

  Random Access Memory

  RAM är det minne som datorn använder för att köra program. Det är inte lagringsminne, och dess funktion är helt annorlunda från din hårddisk. När du klickar på en ikon för att köra ett datorprogram, den del av programmet som du använder nästa läses in från hårddisken, till ditt RAM. Datorer är utformade för att fungera som detta, eftersom överföringshastigheten mellan RAM-minnet och processorn är mycket snabbare än mellan hårddisken och processorn.

  Teknisk

  DDRAM stöder dataöverföring på båda kanterna av varje klockcykel. Detta innebär att klockan signalen ändras två gånger varje gång data överförs tillbaka till moderkortet. Denna "dubbla pumpar" förfarande fördubblar minnet data genomströmning. DDRAM använder en 184-pin-kontakt och finns i många olika hastigheter. PC2100 (266 MHz), PC2700 (333 MHz) och PC3200 (400 MHz) är vanliga hastigheter. De nummer som följer "PC" hänvisar till den hastighet som minnet överför data. Sålunda har PC2100 en teoretisk maximal bandbredd på 2100 MB.

  Hur DDRAM fungerar

  DDRAM liknar en mikroprocessor. Båda är en integrerad krets (IC) och är gjorda av miljontals transistorer och kondensatorer. I DDRAM, en transistor och en kondensator är ihopkopplade för att skapa varje minnescell. Ett minne cell representerar en bit av data. Kondensatorn håller lite information, betraktas som en nolla eller en etta. Om det finns en elektrisk laddning, anses det en. Ingen avgift är en nolla. Transistorn fungerar som en switch, och används för att läsa kondensator eller ändrar sitt tillstånd.

  Historia dram

  Den första DRAM släpptes på marknaden 1970 av Intel. Chipet, utsett 1103, hade blivit den mest sålda halvledare minneskrets i världen 1972. Den första datorn att bli tillgängliga utnyttja 1103 minnet i HP 9800-serien.

  Dr Robert H. Dennard uppfanns DRAM 1966. Dennard arbetade på fält-effekt transistorer och integrerade kretsar. När du granskar ett annat lags resultat på tunn-flim magnetiska minnen, bildade Dennard idén till uppfinningen av RAM. Dennard hävdar att han gick hem och inom ett par timmar hade fått de grundläggande principerna för skapandet av DRAM. Dennard och hans arbetsgivare var patent på DRAM 1968.

  Betydelse

  I dagens moderna datorer revolution kunde inte ha hänt utan uppfinningen av DRAM. Den snabba access memory system tillåter applikationer att behandla tusentals till miljontals beräkningar per sekund. Detta dataöverföringshastighet inte var möjligt enligt tidigare former av minne. Utan dessa överföringshastighet, kunde datorer inte effektivt att köra stora applikationer som moderna datoranvändare använder varje dag.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man ansluter en dator till en TV med videokabel

Relaterade artiklar


 • Lägga till en USB med controller förlängning
 • hur man installerar en backup hårddisk i Windows XP Pro SP2
 • hur man installerar DirectX 9.0c-kompatibelt grafikkort
 • hur man byter ett grafikkort i en bärbar dator
 • hur man byter en AC strömkontakten i en Dell Inspiron 1100 laptop
 • hur man bevarar köra avbildningar när kloning
 • hur man konfigurerar Windows 2000 Ethernet-port för en DSL-anslutning
 • felsökning av en Toshiba Satellite A135-s2356
 • hur du lägger till musik till en mediespelare på en virtuell maskin från en extern hårddisk
 • hur man byter batteriet på en Dell Inspiron