Dator > fördelarna med en zip-disk

 • fördelarna med en zip-disk


 • Den zip-disk (kallas även Zip-enhet eller massminne disk) infördes på 1990-talet av Iomega Corporation som en dator-fil. lagringsmedium. Tidiga modeller finns i olika data kapacitet, inklusive 100 MB och 250 MB. En 750MB version blev tillgängliga under 2002, med hjälp av FireWire-och USB-gränssnitt. Zip-skivor läses av Zip-enheter som finns i många gränssnitt, inklusive USB 1. 1 (kan läsa 100MB och 250MB skivor zip ansluts via en USB-porten på en dator), USB 2. 0 (kan läsa 750MB Zip-diskar anslutna via USB-porten) och IEEE 1284 (kan läsa 100MB och 250MB diskar som är anslutna via parallellporten på datorn).

  Lätt att ändra

  Zip-skivor är magnetiska lagringsenheter. Lagrade data enkelt kan ändras och uppdateras, till skillnad från den som finns i CD-R (inspelningsbara cd-skivor) och CD-RW (läs /skriv cd-skivor). Magnetiska anordningar är de som ska registrera data på en magnetisk medium. Data som lagras på en magnetisk apparat kan nås antingen sekventiellt (en i taget) eller slumpvis. Zip-skivor är återanvändbara media, vilket innebär lagras bits och bytes kan raderas och enheten kan återanvändas -. Ett kostnadseffektivt alternativ till permanenta disketter

  lagringskapacitet som tidigare dominerande disketter ersattes av Zip-skivor på 1990-talet på grund av deras större lagringskapacitet. Disketter kan lagra bara 1,44 MB data medan Zip-skivor kan lagra minst 100 MB data. Detta är en enorm fördel för mjukvaruutvecklare och nätförvaltare. En enda Zip-disk erbjuder en lagringskapacitet motsvarande tiotals disketter. Av denna anledning är Zip-skivor används främst för att säkerhetskopiera data, e-post arkiv, spara stora grafiska bilder och göra kopior av vital digital information.

  Portable, Mångsidig Fast

  Zip-skivor är avtagbara och bärbara lagringsenheter . Mjukvara och filer från en dator (eller fysisk plats) kan enkelt överföras till en annan via en Zip-disk. Datorer läsa data snabbare från Zip-diskar (2. 4MB/sec) än de gör från disketter (0. 06MB/sec). Eftersom en Zip är ett flyttbart medium, kan data som lagras på den tas och nås på andra platser. Zip-skivor kan formateras på både Macintosh och PC. De är kostnadseffektiva och kan lagra flera olika filformat, inklusive dokument, MP3, grafik, digitala filer och små videoklipp. Zip-enheter erbjuder större motstånd mot magnetiska skador på grund av dess tjockare magnetiska, repfria beläggning. De är mindre känsliga för skador av repor, damm och andra fysiska skador.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man kopiera en skyddad dvd med Roxio

Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen när du behöver dataräddning
 • hur du lägger till RAM-minne till en HP
 • laptop underhåll tips
 • hur du installerar ett PCI grafikkort i en port 300le
 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista
 • hur man återställer lösenordet på en acer dator
 • vad är skillnaden mellan sata ata och IDE hårddiskar?
 • hur man överklockar en Intel Celeron-processor
 • användningen av magneter i datorer
 • hur du formaterar T-Mobile MDA