Dator > Lägga till en PCI Express-kort

 • Lägga till en PCI Express-kort


 • PCI Express är den nyaste, snabbaste standard för anslutning av interna expansionskort till moderkortet. Nästan alla nya high-end grafikkort och ljudkort använder PCI Express för anslutning till moderkortet. Om du tänker uppgradera din dator med den senaste hårdvaran, måste du veta hur man får tillgång till moderkortet och hur du installerar det nya kortet med hjälp av en PCI Express-kortplats

  Du behöver:.
  Phillips huvud skruvmejsel.
  PCI Express-kompatibla moderkort.
  PCI Express kompatibel strömförsörjning (om tillämpligt).
  PCI Express-kort.


  1.
  Stäng av datorn och koppla den. Se till att det finns ingen ström går in i datorn.
  2.
  Ur eventuell statisk elektricitet som kan ha byggt upp på dig genom att vidröra ett metallföremål. Försök att vara jordad, och undvika att bygga upp mer statisk elektricitet vid hantering av interna i datorn.
  3.
  Öppna datorns hölje. Olika fall öppna i en mängd olika sätt, så du kan behöva hänvisa till ditt fall handbok. I de flesta fall, det finns en enda metall panel som glider ut från baksidan. Skruva loss skruvarna som fäster panelen på baksidan av datorn. Stadigt grepp panelen, och skjut försiktigt bort det. Försök inte att dra panelen direkt från
  4
  Lokalisera PCI Express-kortplats på moderkortet. . Det kommer att matcha storleken på PCI Express-kort som du tänker installera. På baksidan av fallet kommer det att finnas en rad metall lameller som täcker upp de outnyttjade-expansionskort. Hitta facket precis under PCI Express-kortplats på moderkortet som du tänker använda. Skruva loss slat och dra ut det. Inte tappa bort denna skruv-du kommer att behöva den för Steg 5. På vissa fall kan dessa lister inte skruvas i, och kommer i stället att stansas ut delar av ärendet själva metallen. Dessa måste noga hoppat ur med hjälp av skruvmejseln.
  5.
  Vrid PCI Express-kortet upp och ner, och tryck försiktigt ned, golden-nålas delen av kortet i moderkortets PCI Express kortplats. Vissa moderkort kan ha en plast fångst som du kommer att behöva pop öppna innan du sätter in kortet. Tvinga inte in kortet i öppningen om den inte glider in lätt. Om detta händer, kontrollera facket för hinder. Att tvinga kortet kan skada både kortet och moderkortet.
  6.
  Hämta skruven du sparade i steg 3, eller om ditt ärende inte har en, använd skruven som kom med PCI Express-kort du har installerat. Den yttre kanten av metall slutet av PCI Express-kort kommer att ha en liten, cutout del, ungefär lika stor som skruven, och det bör matcha upp till en skruv hål i målet. Se till cutout och skruvhålet är ordentligt uppradade, fäst kortets metall ändan sitter fast i fallet med skruven.
  7.
  Många PCI Express-grafikkort kräver extra ström direkt från datorns nätaggregat. Detta är den stora rutan som vanligtvis kan hittas i den övre bakre hörnet av målet. Om ditt kort kräver ytterligare makt, anslut rätt storlek strömkabeln från nätdelen till PCI Express-kort. Dessa kablar har normalt 6 stift. Om ditt kort inte kräver extra ström, hoppa över detta steg.
  8.
  Slutligen ersätta det gäller sida panel eller på annat sätt avsluta ärendet. Du kan nu koppla datorn till makten och testa kortet genom att starta upp datorn.

  Tips och varningar


  Var
 • noga med att undvika vassa kanter under hela installationen. Vissa dator fall har vassa kanter på insidan.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar DirectX 9.0c-kompatibelt grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en Logitech trådlöst tangentbord och mus
 • hur du ändrar inställningar på mitt GeForce grafikkort
 • hur man kopierar musik video från en DVD-enhet till datorns hårddisk
 • hur man sätter bilder på en dator utan USB-kabel
 • hur man installerar ide till min externa CD ROM
 • hur man kan återställa en Dell Latitude C600 till fabriksinställningarna
 • hur man installerar skrivaren en HP 5610 allt-i-ett
 • felsökning av en Hewlett-Packard HP Officejet J4580
 • DIY: konvertera din IDE CD-ROM-enhet till USB
 • hur man kan återställa en CD-ROM-enhet