Dator > nackdelarna med bläckstråleskrivare

 • nackdelarna med bläckstråleskrivare


 • Bläckstråleskrivare använda en relativt enkel mekanism där bläcket sprutas in till sidan via ett munstycke på ett tryckeri kassett. . Denna enkla operation gör dem billigare än laserskrivare, vilket kan skriva ut vid högre hastigheter. Men det finns vissa grundläggande underhåll och drift problem som ofta uppstår när du använder en bläckstråleskrivare, vilket gör det mindre ekonomiskt och mer besvärande att driva på lång sikt än en laserskrivare.

  Dålig kopia Kvalitet

  Bläckstråle kopiatorer kan lätt utvecklar problem i systemet för tillämpning bläck för att den utskrivna sidan. Om bläck-spridarmunstycken inom skrivhuvudet blir igensatt eller blockerade, kan vita linjer visas genom mitten av tryckt text och grafik kan förlora sin definition. Äldre bläckstråleskrivare att separera disponibla bläckpatronen och fasta skrivhuvudet är särskilt känsliga för detta problem. Rengör skrivhuvudet med en tops bestrukna med tvättsprit kan lösa problemet. Efter denna operation, rena överflödigt gnugga alkohol med en mjuk trasa eller papper och kör skrivarens självrengörande funktion.

  Lösa flatkabel

  Äldre bläckstråleskrivare införliva en bandkabel som går från skrivarens moderkort till tryckeriet huvudet. Detta band går fram och tillbaka hela tiden som flyttar skrivhuvudet och kan falla ur läge eller få lossnat, vilket leder till fler vita linjer, tappade linjer eller osynliga text som kommunikation mellan datorn och skrivhuvudet misslyckas. Kontrollera flatkabeln kvarstad och, om nödvändigt och ekonomiskt, har det ersatts.

  Blockerade kontakter

  De platta, kopparfärgade kontakterna om undersidan av bläckpatronerna kan bli igensatta med damm, bläck eller skräp, störande med överföring av text och instruktioner till tryckeriet huvudet. Försiktigt bort patronen från sitt säte och rengöra kontakterna med en mjuk trasa strök i tvättsprit. Torka kontakterna innan han återvänder patronen till skrivaren. Om du precis har installerat en ny patron, se några tydliga tätning över kontakter har tagits bort.

  Dåliga anslutningar

  Om skrivaren inte blinka, klick, surr, muller eller använda alls, kabelanslutningen mellan datorn och skrivaren kan ha avbrutits. Om du kontrollera anslutningen och fortfarande har ett problem, kan själva kabeln har en skadad stift. Om kabeln är intakt, kan skrivarprogrammet har hängt upp på en borttagen fil eller andra anvisningar. Stäng av skrivaren och datorn, slå sedan på skrivaren och kör en sida manuell test. Därefter sätter du på datorn, se till att skrivaren kön är tom, kontrollera att det inte finns några utestående felmeddelanden och skicka din utskrift.

  Pappersmatning Problem

  Givetvis bläckstråleskrivare är sårbara för bane alla kontor --- pappersstoppet. Skrivare som foder på papperet vertikalt, nedåt och genom maskinen med roller kommer oundvikligen att drabbas papperstrassel under svåra förhållanden. Ta bort papper genom att köra det via i den riktning som papperet normalt reser, dra aldrig bakåt genom skrivaren. Kontrollera att papperet är rätt storlek och guiderna på skrivaren är korrekt inställda. Kontrollera valsen sig själv för eventuella skador eller misadjustment och byt om ekonomiskt och nödvändigt.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du tar bort hårddisken i en Presario 6000

Relaterade artiklar


 • hur man skapar och format en startdiskett
 • hur man använder scannern på en HP skrivare
 • hur man kan öka Video-RAM på Intel GMA i XP
 • ominstallation av en CD-ROM-enhet
 • Hur konvertera bilder till en digital skanner
 • hur man använder en kamera på Skype
 • hur du tar bort enheten från en Toshiba usb kapsling
 • hur man kan påskynda 50k uppringd
 • hur man installerar DDR2-minne
 • hur man byter en Dell C400 moderkort batteri