Dator > Hur konvertera bilder till en digital skanner

 • Hur konvertera bilder till en digital skanner


 • Skanna diabilder till digitala filer är en ganska enkel process. Det finns en måttlig mängd stegen, dock, och det är bra att veta lite om hur programvara dator avbildning fungerar. Du behöver bildhanteringsprogram som kan interagera med en scanner. Det finns många typer av scanners, och vissa kommer bara tillåter dig att skanna utskrivna bilder. Kontrollera att du använder antingen en flatbäddsskanner som kan hantera öppenhet bilder eller en scanner som ägnas åt film och diabilder endast

  Du behöver:
  Flatbäddsskanner med slide-scanning facket, eller film /diascanner.


  1.
  Slå på skannern innan du öppnar bildprogram. Vissa program kommer inte att erkänna skannern, såvida den är påslagen första.
  2.
  Om du använder en flatbäddsskanner, kontrollera skannerglaset att se till att den är fri från damm och ränder . Några Flatbäddsskannrar som är byggda för att skanna både tryck och OH kommer att ha en ogenomskinlig in i locket, som döljer en annan glasplatta. Ta bort denna insats för skanning av diabilder, och kontrollera denna yta för renlighet också. En film /diascanner har ingen märkbar glasskiva att rengöra.
  3.
  För en flatbäddsskanner placera glasen, enligt din skanner manuell instruktioner i bild-visst fack . Instruktioner brukar tyda på att placera dem nedåt och upp och ner i magasinet, som sedan placeras på skannerglaset. Stäng locket. En film /diascanner kommer att acceptera en bild som ska infogas i facket.
  4.
  I ditt bildbehandlingsprogram, öppna skannerns programvara. Detta görs vanligen genom att klicka på "Fil" och sedan "Importera" och välja namnet på skannern.
  5.
  Om programmet frågar om bilden är ett negativt eller positivt, välj "positivt. " Klicka på knappen "Förhandsgranska". Detta ger en snabb genomsökning av allt på skannern. Denna åtgärd gör en enkel pre-scan av bilden på en film /diascanner.
  6.
  Mest grundläggande program endast tillåter dig att skanna en bild i taget. Välj den första bilden du vill skanna med hjälp av rektangel på skärmen för att beskära den. Beskära den tätt mot kanterna hjälper skannern bestämma lämplig kontrast.
  7.
  Bestäm bildens storlek . . Vissa scanner programvara kan du ändra detta genom att ange en procentuell ökning från den ursprungliga storleken. Andra gör att du kan skriva in den exakta storleken, exempelvis 8-av-10 inches.
  8.
  Välj lämplig bildupplösning. Detta kan variera från 72 ppi (bildpunkter per tum) till 400 ppi, beroende på om du använder bilden för en webbplats eller att göra en utskrift.
  9.
  Om bilden har en oönskad kontrast eller färgstick kan du göra korrigeringar på denna punkt med skannern programvara. Justeringar kan göras senare i bildhanteringsprogram också, men det är bäst att börja med en ordentligt justerad sökningen.
  10.
  Klicka på "Scan"-knappen för att göra den slutliga skanningen och spara i filformatet mest lämpliga för din användning. Diabilder kan då tas bort från facket på flatbäddsskannern eller utkastade från filmen /diascanner genom att trycka på knappen bredvid kortplatsen.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Syftet med kortplatser

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till RAM på en acer laptop
 • hur du lagrar HP-tonerkassetter
 • hur man fyller en HP 57 bläckpatron tricolor bläck
 • instruktioner om hur man bygga min egen dator
 • hur man byter en trasig LCD-skärm på en bärbar dator
 • hur man uppgraderar minnet i en port gt5432
 • hur du ansluter en mus till en dator
 • hur man använder Ethernet med ett uppringt modem
 • hur man hittar mitt nätverk nyckel för vinna mobil på en Mac
 • Hur konvertera musrörelser till knapptryckning