Dator > Definitionen av Bluetooth-överföring

 • Definitionen av Bluetooth-överföring


 • Bluetooth är en teknik som blivit populär på grund av att införlivas i de flesta moderna mobiltelefoner, vilket blir en del av vardagen. Syftet med denna banbrytande teknik är att ersätta kablar med radiosändningar med 2,4 olicensierade ISM (industriella, vetenskapliga och medicinska) band i en enhet kan ta emot Bluetooth-signaler. Den används ofta för trådlösa nätverk av olika enheter och kringutrustning

  Historia

  Den teknik som ursprungligen utvecklades under 1994. av det svenska företaget Ericsson har fått sitt namn från den danska Viking kung Harald, som hade smeknamnet Blåtand (eller blå-tandade). I februari 1998 var en grupp av 2. 000 företag, som kallas Bluetooth Special Interest Group bildas och ingår namn som Ericsson, Microsoft, Intel, Nokia, Toshiba och Motorola. Denna grupp publicerade specifikationer för Bluetooth 1,0 under 1999.

  Egenskaper

  Bluetooth är en låg-range överföringsteknik som kunde överföra röst-eller data med hjälp av lite ström ingång. Använda full duplex, kan Bluetooth överföra data med hastigheter upp till 1 megabyte per sekund (Mbps). Att Bluetooth-enheter behöver inte fri sikt för att interagera med varandra gör det bättre än sin konkurrent, till Infrared Data Association (IrDA) teknologi, som beror på ljus strålning överföra data.

  Flexibilitet

  förmåga Bluetooth-kompatibla enheter kan kommunicera utan att vara fysiskt närvarande i enkelrum gör tekniken användarvänlig och tilltalande. Även om tekniken fortfarande bara vänder sig till rum till rum kommunikationsbehov (som täcker mellan 10 och knappt 100 meter), ger det enorma lugn och lättnad för dess användare genom att eliminera behovet av kablar för att koppla ihop enheter som datorer, mobiltelefoner, handdatorer, tangentbord och möss, trådlösa headset, skrivare och annan hemelektronik.

  Tillförlitlighet

  Bluetooth-anslutningen en gång mellan två enheter, är inte lätt störd som den robusta länk här tekniken ger garanterar smidig operativa omständigheter fria från inblandning avbrott av signaler från andra enheter som kan använda samma frekvensband för operationer. 2,4 GHz-bandet används av Bluetooth-teknik att arbeta är olicensierad, vilket innebär att den kan användas överallt i världen av någon radio, vilket gör Bluetooth en verkligt global teknologi.

  Säkerhet

  Som med alla dataöverföringstekniker är säkerheten viktig i Bluetooth världen. Flera säkerhetsdetaljer kan genomföras för att göra en Bluetooth-anslutning säker och riskfri. Tillverkaren kan avgöra olika skyddsnivåer och transportsätt i en Bluetooth-enhet som säker, service säkerhet och länk-förstärkt säkerhet. Bortsett från detta, autentisering och godkännande finns sätt att säkerställa en säker länk mellan enheterna.

  Future

  Bluetooth-teknik har redan tagit världen med storm, men denna teknik är redo för en betydande start. Nya idéer ständigt genereras om hur denna teknik skulle forma framtiden för våra dagliga behov av kommunikation och enorma investeringar av stora aktörer som Microsoft, Intel och Nokia redan har gjorts. I framtiden kan Bluetooth används för sladdlösa telefoner hemma och kontor där en basstation för anslutning till Internet kan fastställas. Dataöverföring med mycket högre hastighet också kommer att göras tillgängliga.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man uppgraderar ett grafikkort och minne

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Dell D620 trådlöst kort
 • hur man använder scannern på en HP skrivare
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Dell 4100
 • hur man byter en enhet till NTFS
 • Hur kan jag överklocka ett NVIDIA GeForce 8600 GT?
 • hur man byter remmen på en HP-skrivare
 • hur man använder Wi-Fi på Pantech 150
 • hur man installerar en Lexmark Z600 skrivare på en Windows XP utan en CD
 • hur man byter en bläckpatron i Epson-skrivare
 • att bota min dator av skadlig kod när servern är upptagen