Dator > olika typer av marker databehandling

 • olika typer av marker databehandling


 • Dator Processing Unit (CPU) är hjärnan i en dator och den största avgörande faktorn för hastighet och kapacitet. En CPU hanterar instruktioner som en dator av användaren och instruerar annan maskinvara hur man skall reagera på ett effektivt sätt. Det finns flera kvaliteter som avgör en processors hastighet samt antalet kärnor, klockfrekvens (mätt i megahertz), transistor bredd (mäts i nanometer) och cache-minne (mäts i megabyte). Världens främsta CPU tillverkarna Intel Corporation och Advanced Micro Devices Inc. Båda erbjuder en mängd processorer lämpliga för low-end bärbara datorer, mid-range stationära datorer och avancerade maskiner server.

  Server CPU: er

  Server processorer är bland de högre prisklasserna på marknaden. De innehåller normalt mellan fyra och sex kärnor, har en klockfrekvens på cirka 1300 megahertz, transistor bredd på 45 nanometer och en cache storlek på sex till 12 megabyte. Server processorer är optimerade för att köra tillsammans med andra processorer i samma maskin för att ytterligare öka processorkraft. Intels server-processor linjer är Xeon och Itanium processorer. AMD: s server linjer är den Opteron-processorer. Dessa produkter används för företag som tjänar ansökningar till hundratals eller tusentals anställda.

  Stationära och bärbara processorer

  Moderna processorer skrivbord normalt bestå av antingen två eller fyra kärnor körs med en klockfrekvens på cirka 800 megahertz. Transistorn bredd på 45 nanometer och 32 nanometer, och cache-storleken är mellan 2 och 8 megabyte. Intels sortiment av processorer lämpliga för stationära datorer inkluderar Core i5 och Core i7-processorerna. AMDs stationära processorer inkluderar Phenom II och Athlon X2. Stationära och bärbara processorer är utformade för konsumenter och affärsanvändare som kommer att utföra beräkningar funktioner som multitasking, media visning och redigering. Videospel och webb-baserade aktiviteter

  bärbar dator och netbook CPU

  Processorer finns i små datorer såsom bärbara Internet-enheter eller netbooks är de lägsta slutprodukter avsedda för enkla datoruppgifter. Dessa produkter innehåller oftast en kärna, körs med en klockfrekvens på 533 megahertz, har en inbyggd cache-minne en megabyte eller mindre, och en 45 nanometer transistor bredd. Dessa processorer är utformade för att spara energi och förlänga batteritiden för bärbara enheter. Intels sortiment av bärbara processorer är Atom, och AMD's är Sempron och Athlon Neo processorer. Dessa produkter möjliggöra webbläsning, e-post och ordbehandling kapacitet.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:om PowerMac G4

Relaterade artiklar


 • hur man använder Palm OS tangentbordet i stället för PC-tangentbordet
 • hur du formaterar diskar på en dator för en dvd
 • hur man installerar en Lexmark Z600 skrivare på en Windows XP utan en CD
 • typer av CRT-skärmar
 • hur du ansluter en mus till en dator
 • hur man låsa upp USB-minnen
 • vad är en primär partition?
 • Lägga till en PC-kortplats
 • hur du skannar till ett dokument på en Dell 944
 • hur du uppgraderar moderkortet på en emachine