Dator > hur du formaterar diskar på en dator för en dvd

 • hur du formaterar diskar på en dator för en dvd


 • Till skillnad från den gamla magnetiska disketter, blank DVD kräver ingen preformatting innan inspelningen information på disken. Du kan kopiera skivan i sin helhet i ett steg eller ställ in disken upp för att lägga till filer utan att stänga skivan. Du kan inte läsa en ej avslutad DVD i en vanlig enhet tills du stänger den. Din brännare programvara kommer att välja att skriva format (ReWriteable eller inte) beroende på vilken typ av tomma DVD du använder. Med DVD-brännare installerad så här för att göra båda

  Du behöver:.
  Tomma DVD's.
  DVD läs /skriv-enhet till din dator.
  CD /DVD-inspelning programvara.

  Skapa en data disk


  1.
  Mata in en tom DVD i DVD-brännare. Ett fönster dyker upp som frågar om du vill skapa en DVD-skiva. Om du klickar på att urvalet din DVD-brännare programmet öppnas.
  2.
  Välj DVD-menyn och välj sedan alternativet "Skapa en Data disk". Ett fönster dyker upp med alternativet "Lägg till filer" Klicka på det alternativet.
  3.
  Använd webbläsarens fönster som öppnas för att välja vilka data filer du vill lägga till DVD disk. En DVD är bra för att lagra säkerhetskopior bild-och videofiler på grund av dess stora kapacitet. Ett fält nedanför fönstret visar hur mycket utrymme som finns kvar på disken när du lägger till filer. När du har valt dina filer, klicka på "Lägg till" på webbläsarens fönster och du kommer att gå tillbaka till brännaren menyn.
  4.
  Välj "Nästa" och gå till nästa meny . Detta kommer att ge dig alternativ som "skrivhastighet" och det kommer att fråga dig om du vill göra det till en multi-session skiva. Detta gör att du kan lägga till filer senare, men inte avsluta disken för att läsas av vanliga DVD-enheter. Om du inte väljer detta alternativ kommer programmet kontrollera de uppgifter och färdigställa skivan när du är klar så att inget annat kan läggas till det.
  5.
  Välj "Bränn "och bränningen börjar. Avbryt inte bränna genom att avsluta i mitten session eller skivan kommer att förstöras. Vänta tills en "Klar" fönster dyker upp, klicka på den och följ menyerna tills det dyker DVD ur brännaren och förkunnar det avslutats eller talar om för dig att bränna misslyckades. Om bränningen misslyckas, kan du behöva göra om sessionen med en ny skiva i en långsammare bränningshastighet. Vissa billigare DVD måste brännas långsamt.

  Kopiering DVD


  1.
  Välj Kopiera Disk alternativ från menyn. Fönstret som dyker upp kommer att be om en källa enhet och målenhet. Välj enhetsbeteckningen för källan disken. Om du har en andra DVD-enhet detta kommer att göra det snabbare att kopiera enheten. Om du bara har en DVD-spelare kommer både källa och destination vara densamma och datorn kommer att kopiera alla filer från källan till datorn och sedan från datorn till den nya disken.
  2.
  Välj de alternativ som snabbt kopia du vill använda och klicka sedan på "Burn". Detta kommer att starta kopieringen.
  3.
  Låt datorn igång under bränningen. Detta kan ta en stund och beroende på kapacitet av ditt system kanske du kan göra annat arbete medan skivan bränns. Bara inte burken datorn.
  4.
  Klicka på knappen "Klar" när bränningen är klar. Programvaran kommer att kontrollera vilka filer och berätta om bränna lyckades eller inte.
  5.
  Klicka på de avslutande menyerna tills programvaran poppar ut den ifyllda kopian. Markera den och förvara den på en ärm eller mål att skydda den.

  Tips och varningar


 • Kopiera kopieringsskyddade skivor i allmänhet inte fungerar och om de lyckas är i allmänhet olagligt ändå. Om din disk inte kommer att bränna en kopia kan det vara kopieringsskyddade och du kommer inte att kunna kopiera den.
 • Undvik att använda så kallade "Ripper" programvara för att besegra kopieringsskydd. Resultaten är ofta summariska ochigen, det är olagligt!

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar NetZero dsl

Relaterade artiklar


 • hur man rengör tangentbordet på en PC
 • hur man ansluter en SCSI-port till en USB-hårddisk
 • hur man använder Wi-Fi på Pantech 150
 • hur man installerar grafikkort på en ny dator
 • hur man rengör en anteckningsbok LCD-skärm
 • hur man byter ett grafikkort i en bärbar dator
 • hur man avveckla en HP Pavilion ze
 • att bota min dator av skadlig kod när servern är upptagen
 • Hur konvertera en mp3 till cd-format på nero
 • hur man identifierar RAM-chips