Dator > hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon

 • hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon


 • Om du kan surfa på nätet på telefonen, kan du kanske använda detta sammanhang på din bärbara dator eller som en linje för något som liknar en uppringd anslutning. Många mobiltelefon företag som utför detta-att dra nytta av det, allt du behöver göra är att ta reda på om din operatör är ett av dessa företag och ta några steg för att få online

  Du behöver:
  Laptop.
  Mobiltelefon.
  Kabel för att ansluta telefonen till laptop.
  Telefon-as-modemet.


  1.
  Ring ditt telefonbolag eller logga in på ditt konto online och ta reda på om en "telefon-som-modem"-funktion som ingår är i din plan. Om det inte är, fråga om det kan läggas till. Det är vanligtvis en minutavgift eller en fast månadsavgift för obegränsad tillgång. Du kan behöva ladda ner ett program från mobilleverantören hemsida eller besök en av sina platser för att plocka upp en CD-skivan.
  2.
  Sök din mobiltelefon för ett verktyg eller en setup sektion som heter "telefon-as-modem. " Vissa telefoner kräver inte att du manuellt sätta telefonen i modem-läge, så om du inte ser det, oroa dig inte. Titta i "Verktyg", "Setup" eller "Internet-alternativ" menyer i telefonen. Om du inte hittar det, måste du sätta telefonen i "modem-läget" för att det ska fungera.
  3.
  Installera och öppna olika program din operatör krävs och ansluter telefonen till din bärbara dator antingen med hjälp av kabeln som följde med telefonen eller som tillhandahålls av din operatör (oftast en USB-sladd). Sätt telefonen i modem-läge om det behövs. Om din operatör inte lämnat programvara, kan du behöva ställa in en "ny Internetanslutning" på datorn precis som om du har registrerat dig med en ny Internetleverantör. Gå till "Nätverks-och delningscenter" i "Start"-menyn och klicka på "Konfigurera en anslutning eller ett nätverk". Om du inte har ett modem program bör man upptäcka din telefon /modem och kräver endast ett klick eller två från dig för att börja din Internet-sessionen.

  Tips och varningar


 • många mobiltelefoner erbjuder inte den här funktionen.
 • Om din mobiltelefon inte har någon signal, kommer du inte att kunna ansluta till Internet.
 • inte försöker använda telefonen för att ansluta till Internet om du inte är säker på att det täcks till en kostnad du har råd med, utan ett abonnemang med obegränsad datatrafik, surfa på nätet med din telefon kan bli mycket dyrt.
 • Din Internet-anslutning via din mobiltelefon kommer antagligen inte att hög hastighet, så om du kräver hög för arbete eller annan användning av Internet, kanske du inte vill vara beroende av att använda telefonen.

Previous:hur man använder en mobiltelefon som ett modem för Internet Next:hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet

Relaterade artiklar


 • kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?
 • hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon
 • hur man lämnar in en iPhone app online
 • hur du formaterar en mobil minneskort i Windows
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • information om mobil teknik
 • hur man använder en mobiltelefon som ett modem för Internet