Dator > kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?

 • kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?


 • Avancerad PC-entusiaster undrar ofta vad de fördelar och risker kan vara att använda en mobil processor chip, byggt för en laptop, i en stationär dator. Även om det är ibland möjligt att använda en mobil processor i en stationär, villkoren för detta ovanliga ansökan är smala, risken för misslyckande är höga och fördelarna är begränsade

  Skillnader mellan mobila och Standard CPU

  När bärbara datorer har utvecklats för massmarknadsföring, featured de moderkort som kör standard desktop-processorer. Vad tillverkare lärde sig snart var dock att den operativa miljön inuti en bärbar dator var mycket tuffare än miljön inuti en stationär dator. Bärbara datorer har ständigt återkommande problem med överhettningen och värmeavledning och ofta dra för mycket ström från batteriet för att göra riktigt mobila datorer bekvämt. Som ett svar på dessa problem, som produceras chip tillverkare som Intel och AMD processorer konstruerade för användning i bärbara datorer i hopp om att rätta till dessa problem.

  Making It Work

  Vissa mobila processorer kommer att fungera i vissa stationära maskiner, men den mobila Processorn måste vara förenliga med den mekaniska specifikationer av skrivbordet moderkortet processorsockel i termer av dimensioner processorchipet, räknar stift, specifikationer paket och front-side-bus hastigheter. Moderkort processor uttag är knappat i särskilda storlekar och typer av processor chips. Några vanliga uttag storlekar finns på skrivbordet moderkort inkluderar Socket 370, Socket A/462, Socket 478 och den nyare Socket 775. Socket M processorer, gjord för bärbara datorer, kommer emellanåt arbeta i äldre Socket 478-PGA Paket-typ desktop-moderkort.

  Några fördelar

  Om du kan hitta ett visst mobil processor som kommer att arbeta i din stationära dator kan du räkna med att vinna några fördelar. Den mobila processorn kommer att köras något svalare än en standard processor. Det kommer också att presentera något mindre dra på strömförsörjningen. Men den främsta vinsten kommer att vara på området för överklockning: en mobil processor kan ofta vara överklockad väsentligt, jämfört med en stationär processor. Överklockning är en konstgjord "trycka" av en processor chip för att arbeta på "klockfrekvenser" högre än den var avsedd för. Till exempel kan en 100 MHz-processor på konstgjord väg in på att köras på 133 MHz, och fick alltså ett lyft i prestanda. I dagar tidigare, när processorerna var extremt dyra, överklockning som en användare med möjlighet att få mer prestanda för mindre pengar. Vissa mobila hybrid användare rapporterar att kunna överklocka en mobil 2,0 gigahertz processor upp så långt som 2,5 gigahertz i hastighet utan att blåsa upp processorn. Med hjälp av en mobil processor i en äldre 478 stationära moderkort kan vara ett tillfälligt alternativ om användaren inte hade någon omedelbar tillgång till en ordentlig Socket 478 stationära processor särskilt sedan nya Socket 478 processorer är nu mest otillgängliga för köp.

  avtagande avkastning

  Eftersom stationära datorer kan inte köras på batterier och skrivbordet nätaggregat är tillräckliga för att driva traditionella stationära processorer, vinsterna i att använda en Socket M mobil processor i en stationär är tveksamma. Värme är inte heller en stor fråga i de flesta traditionella stationära fall. Priset på stationära processorer har sjunkit i flera år-en Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale processor med 3,0 GHz i hastighet och 6 MB L2-cache, var tillgängliga för mindre än $ 170 i 2009. Dessa nya dual-core processorer klarar av hastigheter som väsentligt överstiger allt som kan uppnås genom överklockning en mobil processor.


Previous:information om mobil teknik Next:nothing

Relaterade artiklar


 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?
 • hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon
 • hur man lämnar in en iPhone app online
 • hur du formaterar en mobil minneskort i Windows
 • hur man använder en mobiltelefon som ett modem för Internet
 • information om mobil teknik