Dator > det bästa sättet att klara en bärbar dator innan det återsänds till en arbetsgivare

  • det bästa sättet att klara en bärbar dator innan det återsänds till en arbetsgivare


  • Många företag erbjuder sina anställda använda företagets bärbara dator medan de är anställda av bolaget. Det är inte ovanligt för de anställda att behandla dessa bärbara persondatorer, lagra sina dokument, bilder och programvara på dem. I de flesta fall är arbetstagare skyldig att återställa företagets dator tillbaka till arbetsgivaren om deras jobb är någonsin avslutas. Vid den tidpunkten, kommer den anställde måste rensa den bärbara datorn för alla personliga filer och program innan det återsänds till sin tidigare arbetsgivare

    Rensa en bärbar

    Före helt rensa bort arbetsgivarens dator, säkerhetskopiera de filer som du tänker behålla. Du kan kopiera dina filer till en flash-enhet eller bärbar extern hårddisk. Om du bara har ett fåtal filer som du vill behålla, försöka posta dem till dig själv. När du har sparat de filer du vill behålla kan du börja rensa ut den bärbara datorn.

    Börja med att ta bort alla personliga bilder eller filer som du kan ha på datorns skrivbord. Ställ skrivbordet bilden tillbaka till standardinställningen bakgrunden som fanns där innan du ändrade det. Om du inte kan komma ihåg vilken bakgrund var där, bara plocka varje fel bild. Ta bort alla filer som du har lagt till på skrivbordet.

    Öppet alla webbläsare som du använde för att surfa på Internet. Klicka på menyn "Verktyg" längst upp i webbläsaren och välj sedan länken "Alternativ". Titta under "Main" fliken för att hitta textrutan för hemsidan, klicka sedan på "Restore to Default" knappen och tryck OK. "Återigen, klicka på menyn" Verktyg "och bläddra ner tills du ser" Rensa historik "eller" Rensa "-länken. Kontrollera alla rutorna, klicka sedan på" Rensa nu "för att radera all surfning och sökhistorik , sparade formulärdata, sparade lösenord, cacheminne och cookies.

    Ta bort alla personliga filer som du har lagt på datorn. Ett bra ställe att leta efter filer skulle vara de dokument, Downloads, Musik, Bilder och videoklipp. Om du har installerat någon programvara eller program på datorn du vill ta bort dem också. Vanligtvis kan du bläddra i "Program" eller "Alla program" mappar för att hitta de program som du har installerat. Klicka på mappen i programmet och välj sedan "Avinstallera" alternativet.

    Nu när du har tagit bort alla personliga filer från arbetsgivarens laptop måste du tömma papperskorgen för att permanent ta bort filer . Enligt Microsoft är filer som du har tagit bort från datorn lagras i papperskorgen och kan återställas om du inte tömmer papperskorgen. Torka slutligen ner den bärbara datorn med fuktig servett att ta bort damm och fläckar.


Previous:hur man väljer mellan en bärbar dator och stationär Next:Hur man testar en bärbar dator för barn





Relaterade artiklar


  • hur man hittar datorns specifikationer grafikkort
  • hur man byter en hårddisk på bärbar dator eller laptop
  • hur man överklockar Asus P5LD2 SE moderkort
  • hur man fixar en skadad skärm bärbar dator
  • Vilka funktioner ska en person titta efter när man köper en bärbar dator?
  • hur att fylla HP 02 XL-patroner hemma
  • hur man rengör en ny lägenhet datorskärm
  • hur man byter en Toshiba laptop DVD-brännare
  • hur man byter en Dell D610 LCD-skärm
  • hur du ändrar bläckpatron på en Canon G3