Dator > diy LCD reparation

  • diy LCD reparation


  • Även LCD-skärmen reparation är en process som ofta hanteras av en dator reparatör eller professionell, behöver du inte vända sig till ofta kostsamma hjälp av dessa personer för stöd. Inga tidigare display eller dator gör-det-själv reparation kunskap behövs för att reparera din LCD. Specialverktyg behövs inte-du bara behöver en Phillips skruvmejsel och eventuellt en ersättare skärm om reparation misslyckas. Med din skruvmejsel kan du leta efter problem inverter kabel och back-ljus fel, eller ta bort den skadade skärmen helt och hållet.

    Du behöver:
    kryssmejsel


    1
    Stäng av datorn och koppla bort den från alla strömkällor. . . Om du använder en bärbar dator, stäng av datorn över och skjut den mekanism batterispärren på toppen av enheten till höger för att frigöra och pop ut batteriet. Detta är för din säkerhet.
    2.
    Ta bort skruvarna runt bezel på LCD-skärmen. Ramen är i plast eller aluminium omkrets som löper runt skärmen. Den bezel skruvar är oftast täckt med en plastfilm eller lock för estetiska skäl, så enkelt pop dessa bort först och sedan ta bort skruvarna med en kryssmejsel.
    3.
    Bänd upp på de lösa bezel på ett hörn och arbeta utanför skärmen. Lägg på ramen undan
    4
    Kontrollera LCD-skärmens inverter kabel -. . Det ligger längst ner i mitten av de exponerade skärmen och ansluts till ett uttag på omriktaren ombord under den. Om kabeln är bortkopplad från denna socket LCD-skärmen kommer att upphöra att fungera korrekt eftersom bakgrundsbelysningen kommer att misslyckas och skärmen kommer att visas för mörkt för att läsa.
    5.
    Lyft upp ena sidan av uttaget att glida omriktaren kabeln tillbaka inTryck bestämt nedåt på uttaget för att låsa den tillbaka ner. Detta bör återställa bakgrundsbelysningen. Om inte, måste du byta ut LCD-skärmen.
    6.
    Avlägsna metall fästena på båda sidor av den exponerade LCD-displayen för att ta bort skärmen för byte. Varje konsol kommer att ha två till tre skruvar som kan tas bort.
    7.
    Dra försiktigt LCD skärmen från baksidan av skärmens hölje för att visa på LCD-kabeln som ansluts till bildskärmens församlingens bas via ett uttag som omriktarens kabelns en. Lyft upp kanten av sockeln för att skjuta LCD-kabeln ut.
    8.
    Lyft LCD upp och ut. Du kan nu glida i en ersättare LCD-skärm, anslut LCD-kabeln och konsoler metall och ersätta den ramen.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en sony ebook batteri





Relaterade artiklar


  • hur man skriver ut en musik spellista
  • hur man matchar mina komponenter datorsystem
  • felsökning en HP-skrivare ut bakåt
  • hur man fixar en dator registret utan ett register renare
  • hur man kan öka det virtuella minnet till ett SD-kort
  • DIY seriell till usb
  • lägga till en annan hårddisk till din dator med Windows XP
  • hur man gör en Brother MFC-420cn skrivare trådlöst
  • rensar uppslagningar på en hårddisk
  • Skillnaden mellan mac minne & PC minne