Dator > hur man öppnar en Windows-applikation med Visual Basic

  • hur man öppnar en Windows-applikation med Visual Basic


  • Vid något tillfälle kanske du tycker att det är fördelaktigt att köra Windows-program under Visual Basic . Till exempel kan du behöva öppna och arbeta med ett annat program medan ett Visual Basic-program körs . Den multitasking funktionerna i Windows låta detta ske . En enda Visual Basic kommando utför uppgiften så länge du vet var på datorn för att hitta den körbara filen som öppnar krävs ansökan . Med tanke på denna kunskap och ett fåtal rader kod , gör " Shell " -kommandot i Visual Basic resten .
    1 .
    Skapa ett nytt Visual Basic -program genom att klicka på " Standard EXE " mallen när Visual Basic öppnas . Detta ger en grundläggande form för ett exempel på att öppna program med " Shell "-kommandot . Klicka på " File " och " Save Project As " in i en form namn och projektets namn som föranlett i de små fönster som öppnas . För detta exempel , använder " OpenWindowsApp " som form namn och " Öppna Windows App " som projektnamnet. Visual Basic kommer att fästa standard suffix " . frm " till formuläret och " . VBP " till projektet namnet .
    2 .
    lägga till en " OptionButton " till formuläret genom att dubbelklicka klicka på denna kontroll i "Toolbox " panelen på vänster sida av skärmen . Ikonen för denna knapp i verktygslådan består av en liten cirkel med en prick i mitten . Klicka på denna kontroll i formuläret för att visa egenskaperna i den högra panelen . Dubbelklicka på " Caption " egendom i listan för att markera standardnamnet . Ändra detta till " Anteckningar . "
    3 .
    Upprepa Steg 2 för att lägga till ytterligare två OptionButtons till formen , ändra bildtext egendom för det andra att "Internet Explorer " och den tredje att " Kommandotolken ".

    4 .
    Dubbelklicka på " CommandButton " ikonen , en liten rektangel i ett större torg i verktygslådan för att lägga detta till formuläret. Ändra beskrivningen egendom av den här knappen för att läsa " öppen ansökan. " Lägg till en andra kommandoknapp i formuläret på samma sätt , men att denna rubrik läsa " Exit ".
    5 .
    Klicka på " Visa " och sedan " Code " i den högsta nivån menyn . I fönstret Kod , skriv följande rader exakt som det står :



    Sub Command1_Click ( )

    Dim AppName As String

    Om Option1=sant då

    Shell "Anteckningar " , vbNormalFocus

    ElseIf Option2=sant då

    Shell " C : \ Program \ Internet Explorer \ iexplore. exe " , vbNormalFocus

    ElseIf Option3=sant då

    Shell " C \ windows \ system32 \ cmd. exe " , vbNormalFocus

    Else : AppName=InputBox ( " Vad program vill du öppna " )

    Shell AppName , vbNormalFocus

    End If

    End Sub



    Private Sub Command2_Click ( )

    End

    End Sub
    6 .
    Tryck " F5 "för att köra programmet . När du väljer ett av de alternativ och klicka sedan på " Öppna program , " det aktuella programmet kommer att köras i ett nytt fönster. Om du inte väljer något av dessa val , och du bara klicka på " Öppna program "knappen, visas en uppmaning , ber om namnet på programmet . Du måste sedan ange den fullständiga sökvägen till den körbara för lämpligt program. Om ansökan finns i systemet väg, som "Anteckningar " gör i steg 5 , kan du hoppa över den fullständiga sökvägen .

    tips och varningar


  • Använd Utforskaren för att identifiera den fullständiga sökvägen till andra Windows-program och sedan antingen helt ersätta dessa för exemplen här eller använda " Shell " -kommandot . som du vill ha i din egen Visual Basic-applikationer
  • Minsta fel att gå in en ansökan sökvägen och filnamnet kommer ta upp en " " Körfel 53 ' : Filen finns inte " och orsaka att programmet sluta att fungera.

Previous:nothing Next:hur man ska återgå pekare från funktioner





Relaterade artiklar


  • Hur ställer jag upp en automatisk RSS-feed på min webbsida ?
  • Microsoft . NET utvecklingsverktyg
  • Visual Basic-program tutorial
  • hur pekare program c
  • hur man byter en css bakgrundsbild med javascript
  • arbetsbeskrivning för Microsoft programchef
  • HTML-e- regler
  • vad som krävs för html e-post?
  • vad är ett syntaxfel i Java ?
  • hur man analyserar FFT data i poa