Dator > vad är skillnaden mellan en mobil webbsida och en HTML-läsare ?

  • vad är skillnaden mellan en mobil webbsida och en HTML-läsare ?


  • Mobila webbläsare är i huvudsak förminskad version av ett vanligt HTML webbläsare visas på en dator . Men som förskott smartphone teknik , så gör mobila webbläsare teknik . Flera faktorer spelar in med mobil webbläsare som skärmupplösning storlek , webbsida laddningstid , med stöd webb språk , synlighet dynamiskt innehåll och mobiltelefonen operativsystemet

    Operativsystem

    mobiltelefoner kommer installeras med ett operativsystem som gör att telefonen för att utföra olika funktioner , bland annat att använda webben genom en webbläsare . Några populära operativsystem är Windows Mobile , Symbian , Android , iPhone OS och RIM . Vissa operativsystem tillåter endast vissa mobila webbläsare för att hämtas och installeras på telefonen . Detta är inte fallet med PC eller Mac datorns operativsystem , som tillåter alla webbläsare att köra , så länge som en version av den finns för detta operativsystem .

    resolution

    Mobiltelefon apparater har mycket små skärmupplösningar i jämförelse med en vanlig datorskärm . Mobila webbläsare optimera webbinnehåll så det är lättare att se på en mobiltelefon skärm . Ändå , om inte en webbplats gör en mobil -browser-specifika versionen får denna webbplats ser förvanskas eller saknade delarna på en mobil webbläsare . Smartphones som iPhone och Android -baserade telefoner har större skärmar än de flesta mobiltelefoner , som ger bättre upplösning.

    webbsida Fylla

    Beroende på vilken typ av innehåll på en webbsida kan det ta betydligt längre tid att läsa en sida på en mobil webbläsare . Mobiltelefon operativsystem och mobiltelefonnäten data behandla data på en webbsida långsammare än en vanlig webbläsare med Internetuppkoppling i de flesta fall . Bilder och annat dynamiskt innehåll bromsa lastning webbsida , särskilt på mobila webbläsare .

    stöds Web Språk

    De flesta mobila webbläsare kan stödja vissa webbprogrammeringsspråk som HTML , CSS , JavaScript och Ajax . Detta gör att de flesta innehåll och åtgärder på en webbplats som ska visas eller utföras på webbläsaren . Flash är ett browser plug -in som tillåter video-tittande, är tillgängligt på ett begränsat antal mobila enheter , men har ännu inte stött på en Smartphone-enhet (sedan 2010) . Däremot stöder den senaste iteration av HTML5 videovisning utan användning av Flash plug -in på mobilen och standard webbläsare .

    Dynamic Content

    minneskapaciteten på de flesta mobiltelefoner är liten , så dynamiskt innehåll på mobila webbläsare antingen laddar mycket långsamt eller inte kan ses alls . Flash- video och animationer , till exempel , är i allmänhet inte stöds på de flesta mobila webbläsare . Även JavaScript åtgärder kan vara svårt att köras på mobila webbläsare, speciellt om manuset kraftigt använder bilder eller externt innehåll . Det kan orsaka att webbläsaren kraschar . Normalt är detta inte fallet med de flesta vanliga webbläsare .


Previous:nothing Next:hur man kan fånga ett undantag i en statisk block i Java





Relaterade artiklar


  • ajax tutorial : javascript
  • hur man skapar en Java -applet med listrutor
  • handledning för att bygga hemsida headers
  • hur man skapar en digital klocka i java
  • fråga sql tutorial
  • roll underhåll av programvara
  • netscape javascript tutorial
  • hur man skapar en temporär tabell i Visual Basic 6.0
  • python lambda tutorial
  • programvara för asp.net