Dator > datorsystem organisation & arkitektur

  • datorsystem organisation & arkitektur


  • Datorer utföra fyra grundläggande funktioner: beräkning, lagring, överföring och samverkan (kallas ofta "presentation"). Med ett brett utbud av allmänna och speciella ändamål system till förfogande, valet och användningen av dessa komponenter är syftet för datorsystem organisation och arkitektur, och kärnan ansvar av en informationsteknik (IT) arkitekt

    Du behöver:.
    platt skruvmejsel.
    Stjärnskruvmejsel.

    Arkitektur

    i datavetenskap, precis som för civilingenjörer, konst och vetenskap för arkitekturen ligger i att balansera ekonomiska, funktionella och hållbarhetskrav är förknippade med att uppnå en rad mål . I byggnaden ett Enterprise Resource Planning system till exempel, kommer en dator arkitekt välja särskilda beräkning, lagring, nätverk och komponenter presentation och arrangera dem för att uppfylla verksamhetens krav på ett så ekonomiskt som möjligt.

    Arbetskraft effektivare

    Variety driver upp kostnader, standarder sänka kostnaderna. Lösa nya problem med samma verktyg som redan används ger större arbetsmarknad effektivitet inom IT-gruppen. Inrätta och upprätthålla rätt organisation och arkitektur gör denna återanvändning mer sannolikt från företag problem till företag problem.

    unika möjligheter

    I vissa fall skapar ett speciellt verktyg eller teknik faktiskt en affärsmässig fördel som inte kan uppnås med befintliga verktyg. När sådana unika möjligheter finns, att minimera den förändring som de representerar genom att sätta dem i samband med befintlig teknik hjälper till att bevara arkitekturen och minimera effekterna på arbetsmarknaden effektivitet.

    Organisation

    Organisera både IT-verktyg och personal genom förmåga kan hjälpa företag att återanvända dessa resurser inom ett brett spektrum av affärsbehov problem. Detta håller både arbete och kapital kostnader låga.

    Lagring /Beräkning och Transmission /Presentation

    Ju större mängd information att bearbeta och lagra, desto större nytta i centralisering. Eftersom det kan vara svårt och dyrt att få information från centraliserad lagring och beräkning ut till människor som använder den, desto mer information som måste sändas, desto starkare argument för att flytta lagring och beräkning närmare användarna.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du kontrollerar om modellnumret på en Sony laptop





Relaterade artiklar


  • kan en trådlös skrivare kan användas med kablar?
  • hur du installerar en ny drivrutin för min Dell laptop skärm
  • hur man öppnar filer iso image med VMware Workstation
  • hur man byter tangentbord i en Compaq laptop
  • anvisningar för en interaktiv whiteboard
  • hur man spelar in filmer på en hårddisk och spela upp dem på en TV
  • hur man bygger en dator mp3 juke box
  • hur du ansluter en USB-skrivare till ett nätverk
  • fördelarna med bärbara hårddiskar
  • hur man mäter temperaturen i en dator processor