Dator > information om kryptering en skiva med en stark magnet

 • information om kryptering en skiva med en stark magnet


 • Med identitetsstöld ett vanligt problem, många människor är oroliga för att kasta bort sina gamla datorer, och vill se till att inga känsliga uppgifter finns kvar på datorn. Du kanske har hört att en magnet kan radera en hårddisk, men gör det faktiskt fungerar

  Så fungerar det

  Magnetiska medier fungerar genom att "skriva" en serie av ettor och nollor, i form av positiva och negativa magnetiska avgifter, med liten men kraftfull magnet på disken. Att placera en kraftig magnet på disken kommer att peka alla dessa bitar i samma riktning, vilket gör det omöjligt att samla in data från enheten. Det är samma princip som att släppa en skrivelse i ett fat av bläck. Orden försvinner eftersom allt är samma färg

  Varför du bör göra det

  Medan det är inte idiotsäkert, är magnetisk kraft ett bra sätt att snabbt och renlig radera magnetiska medier. Det är en del av ordinarie säkerhet metoder som används förstöra gamla diskarna. Kombinerat med disk radera verktyg du kan köra på datorn med hjälp av en magnet för att rensa en disk, ofta kallad avmagnetisering, kommer att göra det omöjligt för någon att få något av dina gamla enheten. Om du är orolig för säkerheten eller privat information förloras, med hjälp av en magnet kommer att ge dig sinnesfrid.

  Vad du kan förlora

  Tänk på att genom att göra detta, kommer du att ta bort alla gamla data på disken för gott, och även radera datorns förmåga att få tillgång till all information på disken. När det gäller hårddiskar, kommer du att förstöra hårddisken för gott. Om detta inte acceptabelt, använda andra metoder för att radera skivan.

  Vad minnet Arbete

  Du bör endast använda denna metod på magnetiska medier. Hårddiskar, disketter och databand är exempel på magnetiska medier. Flash-minne och CF-kort kommer inte att påverkas av något men den mest kraftfulla magnetiska krafter. Andra medier bör utplånas med hjälp av program som finns tillgängliga på datorn.

  Varning

  För att göra detta krävs en kraftfull magnetfält, vanligen med specialbyggda maskiner. Du bör se om det finns att hyra eller använda i ditt område. Endast utföra denna procedur på ditt eget material om du har rätt utrustning och utbildning för att driva en stor elektromagnet. Även professionellt utformade maskiner kan vara extremt farligt. Behandla starka magnetfält, genererat särskilt sådana elektriskt, som du skulle behandla el.


Previous:nothing Next:Hur får man en student rabatt på Apple Store

Relaterade artiklar


 • hur fylla bläck i en Canon-skrivare
 • laptop lcd anvisningarna för byte
 • Hur man återskapar en diskett med freeware
 • hur man installerar HP Officejet j5750
 • hur du tar bort en virtuell värd konsol
 • hur du uppgraderar din CPU P3 att gå fortare
 • hur man installerar en Epson POS-skrivare
 • typer av RJ45-kontakter
 • hur man bränner en multisession dvd
 • Vilka är fördelarna med att köpa en begagnad eller renoverad laptop?