Dator > hur man bygger en dator från olika delar

 • hur man bygger en dator från olika delar


 • Bygga din egen dator är kul och enkelt, och kan göras med ett par hundra dollar i komponenter och några enkla handverktyg. Förutom att vara en intressant hobby och ett bra sätt att lära sig om datordrift, bygga en dator från delar kan spara lite pengar över att köpa en komplett dator. Den kunskap är också användbart för felsökning och reparation datorer

  Du behöver:. .
  Datorväska med strömförsörjning
  Datorskärmen.
  Moderkort.
  Minnen.
  CPU.
  CPU-kylfläns /fläkt.
  Hårddisk.
  CD-ROM-enhet.
  Grafikkortet.
  Ethernet-kort (tillval).
  Skruvmejsel.
  Needlenose tång.
  Strömkabel.
  Tangentbord.
  Plast buntband.

  Bygga en dator


  1.
  Packa fallet från sin låda och skyddande emballage. Kontrollera att alla delar som anges på manifestet ingår. Fallet bör vara av samma formfaktor (t. ex. ATX) som ditt moderkort. Kolla baksidan av ärendet för att se om kontakten hålen stämmer med dem på ditt moderkort. Om inte, installera plattan med kontakten öppningar som följde med moderkortet. Generellt detta fastnar.
  2.
  Sätt processorn CPU kontakten på moderkortet. Var noga med att ladda ur eventuell statisk elektricitet från din kropp genom att röra vid en bar jordad metallyta t. ex. en kran före hantering moderkortet, processorn eller andra elektroniska komponenter. Var noga med att inte böja någon av de många stift på undersidan av processorn. Processorn passar bara i uttaget i en riktning, och ingen kraft bör vara nödvändiga. Om det inte kommer att gå i lätt, se till att inriktningen är korrekt. Uttaget kommer att ha en arm eller annan anordning för att säkra processorn i sockeln. Kontrollera instruktionerna som följde med processorn att själva besluta om hur din processor.
  3.
  Fäst CPU kylfläns /fläkt till CPU. De flesta fäst med små klipp på stiften på vardera sidan av CPU-sockeln, Needlenose tång kan vara till hjälp. Din CPU eller instruktioner kylfläns kommer att förklara den särskilda metod som används för att fästa kylflänsen. Undvik att vidröra ytan på kylflänsen, som den naturliga oljor i huden hos människa kan försämra dess termisk överföring egenskaper. Fläkten leder ansluter till stift märkt "FAN" på moderkortet, konsultera din handbok efter exakta plats på din modell
  4
  Skruva fast moderkortet i målet med hjälp av de medföljande skruvarna och. . fästen. Beroende på omständigheterna modell, kan det vara nödvändigt att delvis demontera fall att få tillgång till moderkortet monteringsplatsen. Monteringshålen på moderkortet ska ligga med motsvarande hål i målet, och anslutningar för tangentbord, USB-portar, mmska ligga mot hålen på baksidan av målet. Dra åt skruvarna ordentligt men inte för hårt, vara noga med att undvika sprickbildning moderkortet med för mycket åtstramning
  5
  Anslut strömförsörjningen till moderkortets strömkontakt. . . Nätaggregatet har många kontakter driveffekt och ett moderkort kontakt med ett annat utseende. Konsultera ditt moderkort manualen för lokalisering av strömkontakten på din ombord. Kontakten passar bara i moderkortet med rätt orientering. Ingen kraft bör vara nödvändiga. Om det inte kommer att gå i, försök att vända den.
  6.
  Anslut lysdioderna fall indikatorn och högtalare till moderkortet. Fallet lysdioder visar om strömmen är på och när disken är aktiv. Placeringen av LED stift varierar enligt styrelsens modellen, och handboken kommer att visa exakt var de, och de är vanligtvis märkt "PWR", "SPKR" och "disk". Kontakten ledningar är oftast mycket längre än nödvändigt. De kan knytas tillbaka med en plast zip oavgjort för ett snyggt utseende.
  7.
  Montera hårddisken och CD-ROM-enheten i ärendet är enhetsfack med de medföljande skruvarna. Kontrollera att de är i "Cable Select"-läge innan montering dem. De flesta enheter levereras förinställd på fabriken till "Cable Select"-läget, men det är en god idé att dubbelkolla så att de inte behöver vara omonterade att ändra dem senare.
  8.
  Anslut strömförsörjning till enheterna. Observera att strömförsörjningen kontakterna är utformade för att passa i uttag endast i rätt riktning. Tvinga inte. Prova att vända på kontakten om det inte kommer att gå i lätt.
  9.
  Anslut kablarna, vanligtvis följer med moderkortet, till moderkortet s uttag och till hårddisken och CD-ROM enheten. De flesta anslutningarna är hack i ena kanten för att passa en motsvarande stift på kabeln, för att förhindra kabeln vändning. Vissa har också en blockerad pinhole. Som alltid, inte i kontakten med våld om den inte verkar passa, försök att vända det
  10
  Sätt i grafikkortet och nätverkskort i sina respektive anslutningar på moderkortet. . . Moderkortet handbok kommer att identifiera olika typer av slots. De flesta fallen har någon form av covers på öppningar på baksidan av ärendet som måste tas bort för att sätta in ett kort i en motsvarande kortplats. Ta bort lämpligt omfatta antingen genom att skruva loss den eller genom att vrida den med en tång och knäppa den.
  11.
  Sätt i minnet (RAM) käppar i sina urtag på moderkortet. Handboken för de platser och ordning för användning. Håll pinnar endast i kanterna. De är utformade för att passa i spåren endast i rätt riktning och med mycket lite kraft. Om de inte kommer att glida lätt i facket, försök att vända dem. Tvinga aldrig minnet i facket.
  12.
  Anslut datorn i och slå på den. Var noga med att inte röra något inuti datorn när nätspänning är applicerad. Kontrollera att fläktarna alla fungerar väl och hårddisken snurrar. Om något inte fungerar, koppla bort strömmen och kontrollera anslutningarna. När datorn startar upp bör du höra ett enda kort pip från högtalaren. Om du istället höra mer än en signal (eller från vissa enheter mer än två) eller en lång, sammanhängande signal innebär det att något är felaktigt ansluten. Bryt strömmen och se till att minnen och alla kort och kontakter är fast och sitter på plats ordentligt i uttagen. Om problemet kvarstår, börja ta ut saker en efter en för att isolera problemet via uteslutningsmetoden. Anslut bildskärmen för att se hur långt in i uppstartsprocessen maskinen är få och för alla meddelanden som BIOS kan erbjuda.
  13.
  Anslut bildskärmen (om du ännu inte har), tangentbord, mus, Internet eller nätverkskabel och externa högtalare om så önskas och starta om datorn. Ange BIOS-skärmen vid uppstart. Ställ in tid och datum och autodetektera hårddisken parametrar. Kontrollera att "starta från CD" är aktiverat. Exakt hur du gör detta varierar kraftigt från moderkortet modell, kolla manualen för din för mer information
  14
  Sätt in start-cd för ditt operativsystem och följ anvisningarna på skärmen och. . operativsystemet för att installera operativsystemet på hårddisken.

  tips och varningar


 • Det finns en mängd olika datordelar tillgängliga, och många kombinationer visas inte fungerar. Moderkortet formfaktor måste matcha som i fallet. CPU kontakten på moderkortet måste vara den rätta för din CPU-och det finns många typer av uttag. Minnet måste vara av rätt typ för ditt moderkort. Videon kortplats på moderkortet måste matcha den typ av kontakter på grafikkortet. Om grafikkortet är en högpresterande modell det kan vara mycket stor. Kontrollera att fallet ger tillräckligt utrymme för det. Moderkortet och strömförsörjning kontakter för dina diskar måste matcha den typ av kontakter på enheterna, vanligtvis SATA eller IDE. Fråga säljare som säljer du delar för att säkerställa att de delar du köpa alla kommer att arbeta tillsammans. Om detta är första gången bygga en dator, köpa delar i detaljhandelsförpackningar så de kommer med någon märkesspecifika instruktioner. Delar anges OEM allmänhet inte kommer att omfatta sådana instruktioner.
 • Computer fall ofta har vassa kanter som utsätts inuti. Var försiktig att undvika att såga dig själv.
 • Datorkomponenter är väldigt ömtålig och lätt går sönder. Alla delar skall glida på plats enkelt med minimalt tryck. Tvinga aldrig något.
 • Elektroniska komponenter är mycket känsliga för statisk elektricitet. Ur eventuell statisk laddning på kroppen genom att röra en bar jordad metallyta t. ex. en kran före hantering elektronik.
 • Koppla ur datorn från det elektriska vägguttaget innan du arbetar inuti, för att minimera risken för stötar eller skada till delar från en tappad skruv eller andra sidan.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du hittar hastigheten på en AMD 7: e generationen processorer

Relaterade artiklar


 • hur man reparera en bakgrundsbelysningen på en LCD-skärm
 • Felsökning en USB-kabel
 • felsökning av en blinkande platt bildskärm
 • hur man installerar minne i en Power Mac G4 med dubbla 533
 • fördelar och nackdelar med hemdatorer
 • Hur konvertera en mindre XM-kort till sd
 • hur man installerar SLI grafikkort
 • hur man fyller en HP 57 bläckpatron
 • hur man överklocka Intel Dual Core Xeon 5150
 • hur du lägger till minne till en flash-enhet