Dator > historia och tidslinjen för persondatorer

 • historia och tidslinjen för persondatorer


 • De flesta av oss skulle hitta den personliga datorn en indisposable resurs i vårt professionella och personliga liv. Så tidigt som 1962 föreslog John William Mauchly till The New York Times att "Det finns ingen anledning att anta den genomsnittliga pojke eller flicka kan inte vara herre i en persondator. " Efter årtionden av utveckling, har datateknik förmågan att hantera flera program och jonglera operationer samtidigt

  1940

  Under andra världskriget, den amerikanska regeringen tilldelats kontrakt till University of Pennsylvania för utvecklingen av ett allmänt bruk elektronisk dator. Universitetets Moore Skolan för Elektro-designade Eniac och EDVAC, de två första allmänt ändamål datorer mellan 1944 och 1947. John William Mauchly, en amerikansk fysiker och en av de tidiga utvecklare av den personliga datorn publicerade "första utkast till en rapport om EDVAC", som väckte intresset för den personliga datorn. Han höll även kurser vid universitetet i Pennsylvania på "teori och teknik för konstruktion av elektronisk Digitala datorer", 1946 och 1947.

  1960

  År 1965, Gordon E. Moore, en av grundarna av Intel Corporation föreslog att på grund av den snabba innovationen inom tech industri, vartannat år integrerade kretsar har fördubblats under sin kapacitet, i "Electronics Magazine. " Denna sats är känt som "Moores lag". Under hela detta decennium, det Kenbak Corporation Kendak-1 och Computer Terminal Corporation Datapoint 2200 höll på att utformas separat tidiga modeller av den personliga datorn. Båda var slutligen introducerades på marknaden 1970.

  1970

  1970-talet präglades av den enorma tillväxten i datorkraft av mikroprocessorer. På 1970-talet väckte mikroprocessor samman alla funktionerna i en dators centralenhet i ett enda enda integrerad krets. I november 1971 var Intel 4004, världens första mikroprocessor, annonseras i "Electronic News. " År 1972 var den första 8-bitars mikroprocessor, Intel 8008 infördes. År 1973, National Semiconductor IMP-16, den första 16-bitars mikroprocessor, var på marknaden. Då, 1979, hade 32-bitars genomförandet skapats.

  1980

  De nyheter mellan 1940 och 1970 tillåts för vad som kändes som en explosion i tillgängliga och billiga persondatorer under 1980-talet. Atari introducerade 400/800 modeller som visuellt tilltalande kombination grafik med en robust fysisk design, 1979. Samma år släppte Texas Instruments TI-99, och år 1982 infördes Commodore International Commodore 64, den högsta säljande dator i historien. I början av decenniet började dessa tre företag ett priskrig, kämpar för en större marknadsandel av dator inköp. Men tyvärr försäljningen gick upp, var vinsten minimal och marknaden minskade till följd av få program som en dator kan ge före tillkomsten av World Wide Web. Texas Instruments lämnade fältet 1984 och de två andra företagen såg försäljningsminskningen efter 1985.

  1990-talet

  På julen 1990 hade Sir Tim Berners-Lee dras ihop resurser för att lansera World Wide Web. I augusti nästa år, kan webben nås av andra datorer, med tidig webbsidor med uppgifter om funktion och historia på World Wide Web till den punkten. Början på 1990-talet började datorer med CD-ROM-kapacitet som standard. "Rippa" ljudfiler och fildelning över Internet blev en viktig funktion av datorer, vilket resulterar i uppkomsten av nätverk som Napster och Gnutella.

  2000-talet

  Dator ägande ökade stadigt under det första decenniet av det 21-talet och nådde 1 miljard 2002. "Smartphones", såsom Blackberry och iPhone, fanns så tidigt som 1992 av IBM, men tekniken och designen tog ett stort steg framåt i det nya århundradet. Dessa smartphones kombinerar funktionerna av en personlig digital assistent, webbläsare, mediaspelare och vanlig telefon i en bärbar design.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Hur konvertera en disk Zip-enhet till en CD skiva

Relaterade artiklar


 • hur man gör en springa notebook pc snabbare
 • hur man fyller en HP-patron bläckstråleskrivare
 • hur man startar en Acer laptop 1640z
 • 64 bitars dator krav
 • hur man uppgradera till usb 2 på en Mac
 • hur man bränner en skrivbar CD
 • Hur konvertera en laserdisc till en CD
 • hur man handhar en HP webbkamera
 • Hur får jag drivrutiner till min Mirus dator?
 • Vad gör RAM & rom betyder?