Dator > hur du uppgraderar Pentium III minneskonfiguration

 • hur du uppgraderar Pentium III minneskonfiguration


 • Uppgradering av minne i en dator kan ge en betydande prestandaökning, särskilt i ett äldre system. Även om åtgärder för att förbättra är samma sak med de flesta datorer, kräver en Pentium III-systemet särskild hänsyn vid identifiering rätt typ av minne

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Ficklampa.

  köpa rätt minne


  1.
  Stäng av datorn och dra ur nätkabeln. Öppna datorlådan med hjälp av en skruvmejsel för att ta bort skruvarna längs ytterkant på baksidan av din dator. Om ärendet består av flera paneler, behöver du bara ta bort den högra rutan (när man tittar på datorn bakifrån).
  2.
  Hitta moderkortet tillverkare och modell. Denna information kommer i allmänhet att den största texten tryckt på moderkortet. Använd en ficklampa om texten är svår att läsa.
  3.
  Räkna antalet minnesplatser moderkortet har. Minnet bankerna är de långa, tunna slots som finns på sidan av moderkortet närmast framför datorn. Skriv ner hur många banker inte har tillsatts och hur många banker det finns totalt.
  4.
  Leta upp ditt moderkort modell på tavlan tillverkarens hemsida, eller skriv moderkortet informationen i din favorit sökmotor . Hitta ett resultat som ger dig de tekniska specifikationerna för styrelsen. Läs avsnitt som beskriver de moderkortets minnen som stöds eller minne som standard. Leta efter nyckelord "SDRAM" eller "DDR" och skriva ner vilken av de två stöds. Om det finns ett nummer som finns vid sidan av ett av dessa sökord, skriva ner det också. Detta nummer indikerar minnen som stöds hastighet.
  5.
  Köpa de nödvändiga typ av minnen från en lokal eller online butik. SDRAM och DDR-minnen är inte kompatibla med varandra så noga med att välja minnen som matchar den typ du skrev ner. Köp-minnen med den största kapaciteten du har råd, och köpa så många minnen som antalet minnesplatser på moderkortet.

  Var uppmärksam på hastigheten på minnen. Snabbare minne kommer att hjälpa din dator kan köras bättre, men minne som är snabbare än vad din moderkort stödjer kan vara ett slöseri med pengar. Om du inte hittar minnen av exakt rätt hastighet, köpa det närmaste du kan hitta, det fortfarande kommer att vara kompatibla och ditt system kommer justera vid behov

  Installera minne


  1. .
  ur eventuell statisk elektricitet genom att först röra vid något metallföremål, avlägsna sedan alla gamla minnen om du ska ersätta dem med nyare pinnar. Lås klämmorna först, och sedan ryck upp på det gamla minnet tills den lyfts från hållaren.
  2.
  Installera det nya minnen i datorn genom att sätta varje pinne i en tom minnesbank. Kallelse skårorna i botten av pinnar och anpassa dem med skårorna i varje kortplats. Flytta klämmorna på sidorna av minnesbankerna ur vägen som du sätter i minnen. Tryck bestämt nedåt på varje pinne tills klämmorna kan passa in i skårorna på sidorna av varje pinne. Tryck klämmorna ordentligt i dem sida skårorna för att låsa pinnar på plats.

  Om du har mer öppna banker än du har pinnar av minne, fyll dem närmast baksidan av datorn först och låta bankerna närmast den främre tom.
  3.
  Koppla in och slå på datorn för att bekräfta att den startar upp korrekt. Om datorn inte fungerar, stäng av den och dubbelkolla att alla minnen sitter ordentligt och fastspänd på plats. Om datorn fortfarande inte fungerar, återvänder den nya minnen till återförsäljaren för att bekräfta att de inte är defekta.

  Tips och varningar


 • Det finns flera kostnadsfria program som finns tillgängliga på Internet som lätt kan identifiera ditt moderkort tillverkare och modell om du inte kan hitta den informationen tryckt på sidan av moderkortet. Några av dessa program kan också identifiera minnestyp moderkortet kräver. Se "Resurser" för länkar till några av dessa verktyg.
 • Vissa datorer kan trångt på insidan, vilket gör minnet bankerna svårtillgänglig. Misstag att dra en tråd eller stöta en komponent kan medföra att datorn inte längre fungerar, så extremt försiktig när du arbetar inuti datorn inte orsakar skador.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar ett grafikkort med Microsoft Windows Vista

Relaterade artiklar


 • Hur man testar en dator för spelprestanda
 • hur man installerar minne på en Acer Aspire 4315
 • hur du installerar Canon PIXMA ip1500 skrivardrivrutinen
 • hur man byter en magenta patron för en HP 3600 som skriver ut endast svart
 • hur man använder en bärbar skärm som bildskärm
 • hur man bifoga en HP Deskjet 3845 skrivare till Microsoft Vista
 • Hur uppdaterar jag min asus cusi2-C bios?
 • hur man återställer ett bläckpatronen i en Epson cx4800 serie
 • hur du uppgraderar BIOS-version
 • hur man kan jämföra Sony Vaio FJ-serien bärbara datorer