Dator > vad är CPU socket konfiguration?

 • vad är CPU socket konfiguration?


 • En dator processor måste ha snabb tillgång till de uppgifter den behöver för att processen så att en dator kan fungera effektivt. För att åstadkomma detta processorer ansluta till datorer via en höghastighets-anslutning som kallas en socket. Det finns många uttag för flera processorer, men de delar alla vissa gemensamma drag

  Historia

  Den första processorsockel skapades för Intel 8086 men, som kallas Dual In-Line paket, inte var exklusiv för processorer och hade använts i olika elektroniska komponenter sedan 1965. Den första processorn exklusiva socket var Intels Socket 1, som släpptes 1989. Den Socket 1 använder en Pin Grid Array, en serie stift som uppradade med dynorna på en dators moderkort.

  Syfte

  CPU-sockeln fyller två roller på gång. Den första är att det ger ström till processorn som har satts in. Processorer är mycket känslig för svängningar och kraven makt för processorer tenderar att vara olika mellan modeller, vilket är varför de flesta processorer är gjorda för endast en viss kontakt. Uttaget fungerar även som ett medel för kommunikation mellan processorn och resten av datorn.

  Configuration

  Medan Pin Grid Array (PGA) var den ursprungliga CPU socket konfigurationen, och de flesta tidiga uttag var baserade på det, dagens uttag tenderar att använda en annan konfiguration som kallas Land Grid Array (LGA). LGA uttaget konfiguration, som håller på att anpassas på olika sätt av både Intel och Advanced Micro Devices, har samma koncept som PGA men lägger stiften på moderkortet istället för processorn.

  grenuttag

  De flesta datorer har en konfiguration CPU socket vilka funktioner en enda socket, men det är inte alltid fallet. Det finns några moderkort, oftast avsedd för användning i servrar eller superdatorer, som kan ta emot mer än en enda processor. I själva verket kan vissa server styrelser godkänna fyra eller fler processorer. Dessa moderkort använder alltid fyra identiska konfigurationer CPU uttag, dock. Moderkort med flera olika uttag inte existerar.

  Kompatibilitet

  Varje processor tillverkare har sina egna uttag konfigurationer som är egenutvecklade och inte arbeta med processorer i andra företag. Tillverkare också ofta kommer ut med nya socklar som är nödvändiga för att driva och kommunicera med nyare, mer kraftfulla processorer. I de flesta fall kommer en processor inte ens passar in i en socket det inte var gjorda för, och om det gör, kommer det inte låta datorn starta upp.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man använder M-Audio USB

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar processorn i din dator
 • hur man uppgraderar ett grafikkort för en slimline dator
 • Hur man överför mobilnummer till en dator
 • Ta bort en nätverkshubben under Windows
 • Avinstallera en Dell-skrivare från Windows Vista
 • hur unwrite skydda min SmartMedia kort
 • hur unclog HP Inkjet patroner
 • kabel Construction Tools
 • hur man kan återställa datorn med återställningsskivor
 • top stationär PC tillverkare