Dator > typer av datorprocessorer & vad de betyder

 • typer av datorprocessorer & vad de betyder


 • En dator processor är i princip datorns hjärna. Den utför instruktioner för att utföra uppgifter. I moderna datorer, kommer CPU på ett chip som en integrerad krets. Dessa enheter varierar baserat på faktorer såsom den undervisning som de verkar på, hastighet, tillverkare, antal processorkärnor och ordet storlek. Stora tillverkare av modernaste dator processorer inkluderar Intel och AMD.

  Pentium

  Den kanske mest kända processor namn genom tiderna, har de Pentium-processorer har bland Intels största framgångar någonsin. Flera processorer har släppts under detta namn, och den nuvarande lineupen är helt enkelt heter Pentium. Efter att ha rang av Intels flaggskepp processor produkt för hemanvändare i över ett decennium, är Pentium lineupen nu tillverkarens mid-range som erbjuder efter utgivningen av Core 2. Dagens senaste Pentium processorer är byggda med 32-nm-teknik-en åtgärd för processorns fysiska komponenten kompakthet nivå, desto mindre, desto bättre-och erbjuder hastigheter upp till 2,8 GHz med en 512-KB L2-cache och en 3-MB L3-cache. Dual core modeller erbjöds också tidigare och var populära, särskilt bland laptop tillverkare, och kom i både 32-bitars och 64-bitars variant.

  Core 2

  Denna linje av 45-nm processorer från Intel ersättas Pentium-serien som företagets flaggskepp processor erbjuds till hemanvändare. När lanserades 2006, var den serie som består av enkel kärna (solo), dubbla kärnor (Duo) och Quad Core (Quad) modeller med Core 2 lineupen vinner enorma popularitet genom att äkta högpresterande med flera makten till massorna. Core 2 Duo är fortfarande populär med de senaste modellerna erbjuder hastigheter på 3. 3GHz. Flera nya tekniker stöds av Core 2 lineupen, inklusive virtualisering, det vill säga förmågan att köra native emuleringar av andra plattformar, Execute Disable Bit, Trusted Execution Technology för extra säkerhet, och Active Management Technology för fjärrhantering även när datorn är i viloläge. Strömförbrukningen är också betydligt lägre än Intels andra, mindre kapabla dual core erbjudande-Pentium D.

  Phenom II

  Tillverkas av AMD-den enda tillverkare av mikroprocessorer förutom Intel att vinna en betydande marknadsandel-Phenom II är tillverkarens flaggskepp för hemanvändare. Byggda med 45-nm-tekniken erbjuder i lineupen multi-core processorer med två, tre, fyra och sex centrala modeller. Den 64-bitars modellerna är alla bakåtkompatibel med 32-bitars, och har upp till 6 MB L3-cache delas mellan kärnorna.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur kan jag identifiera min CPU-hastighet?

Relaterade artiklar


 • felsökning av en blinkande platt bildskärm
 • hur man installerar dubbla hårddiskar
 • instruktioner för att fylla bläck på en LP 2600
 • hur till återvinna hårddisk data från ett kretskort fel
 • hur man ladda ner och köpa apps för en IPAD
 • hur man rengör en anteckningsbok LCD-skärm
 • hur man ansluter en bärbar tv för ljud
 • hjälp med Canon digitalkamera och Windows Vista
 • logik & dator fundamenta design
 • dell moderkort verktyg