Dator > IDE vs SATA identifiering

 • IDE vs SATA identifiering


 • Modern dator hårddiskar använder två olika kabelskor för att kommunicera med moderkort och dataöverföring. IDE bandkablarna är ett äldre format som till stor del har ersatts av SATA kablar, som är mindre och överföra data i en snabbare takt. Du kan enkelt skilja mellan de två typerna av hårddisk kablar genom att inspektera storleken på kabeln och den typ av kontakt den använder

  hårddiskar och kablar

  Dagens datorer måste flytta stora mängder data snabbt mellan lagringsenheter i syfte att underlätta användarnas krav. Du kan ofta flytta filer mellan en CD och din dator, eller från din dator till en USB-enhet. Ingen av dessa två scenarier skulle vara möjligt utan en hårddisk överför data via IDE-eller SATA-kablar. Dessa IDE-eller SATA-kablar är skilda från hårddisken strömkabel och används enbart för att flytta data från lagringsenheten till moderkortet.

  IDE kablar

  IDE-kablar är ett äldre format för dataöverföring som har i stort sett ersatts med USB (flash) minne och SATA-data lagringsenheter. IDE-kablar är större än SATA och kännetecknas av sin breda "band" kabel-format. IDE kablar flytta data i en långsammare takt än SATA-kablar och ta med en stor mängd utrymme inuti en dator eller elektronik enhet fall.

  IDE-kontakterna

  kontakt för IDE-kabeln är en lång, horisontell plastbit med pin-hål för införande i IDE hårddisk data port. Kontakten har en liten, tog plastbit längs ena sidan för att förhindra sätter i kabeln upp och ner. IDE-kabeln kontakten är mycket större och bredare än SATA-kabel kontakten och kräver fast tryck längs hela bredden på de horisontella plastbit som skall införas ordentligt i en IDE hårddisk.

  SATA-kablar

  SATA-kablar är en nyare form av dataöverföring i hårddiskar. De flyttar data mycket snabbare än den äldre IDE-kablar. SATA-kablar kräver också mycket mindre plats inuti en dator eller elektronik enhetens mål, vilket möjliggör större frihet vid konstruktionen eller modifiera interna komponenter. SATA-kablar är något tjockare än de "ribbon" IDE-kablar, men är betydligt mer kompakta.

  SATA-anslutningar

  SATA-anslutningar för hårddisk kablar är mycket mindre än IDE-kabel kontakter, kräver endast en bråkdel av stiften och flytta data i mycket högre hastigheter än IDE-anslutningar. SATA-kontakter är mycket mindre och tunnare än IDE-kabel kontakter. De kräver också mindre tryck när du sätter in data-porten på en SATA hårddisk och kan enkelt tas bort med en fast, passiv glidande rörelse av handen.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:AGP: 8x vs 4x

Relaterade artiklar


 • Finns det guld bläck för laser-eller bläckstråleskrivare?
 • hur man kan öka hastigheten på en dator molex fax
 • hur du ställer in en HP 2700 allt-i-ett skanner Mac OS 10.6
 • vad är en AV-kabel?
 • hur man öppnar en Compaq Presario 1007t laptop
 • Hur förorenar datorer jorden och hur kan vi hjälpa det?
 • Felsökning HP Deskjet-skrivare d2445
 • hur man får mer volym ur ljudkortet i Compaq Presario 5000
 • hur man demontera en iMac
 • hur du installerar kortet GeForce video